lördag 19 september 2009

Enad kristen front mot SD

Inför kyrkovalet mobiliserar skiftande grupper för att motarbeta det som de menar är det största hotet i Sverige idag: Sverigedemokraterna. Det viktiga verkar inte vara att arbeta för landets bästa, utan att motarbeta det största partiet som vågar sig på det förbjudna att kritisera den förda massinvandringspolitiken och islamiseringen av vårt land. Att olika grupper och journalister på vänsterkanten gör detta är ingen förvåning. Ej heller att kyrkliga ledare för avfälliga och döda kyrkor gör det (vilka ju är vänsterdrivna).
Men jag förvånas över att även ledande personer inom radikala frikyrkosammanhang verkar vara helt köpta och hjärntvättade av mångkulturpropagandan. Man kunde faktiskt förvänta sig mer av kristna som berömmer sig av att inte leva av denna världen. Dessa brukar annars hävda den kristna trons suveränitet och överlägsenhet som den bästa grunden för ett civiliserat och välsignat land, och därmed också ställa sig emot en islamisering av landet.

TUVE SKÅNBERGS artikel Varför inte Sd i kyrkovalet? har jag redan kommenterat HÄR

ULF EKMAN, grundare och huvudpastor för Livets ord i Uppsala skriver bl.a. följande i Världen Idag:
Ett annat skäl att rösta i kyrkovalet är att Sverige­demo­kraterna använder valet för att mobilisera kristna för sin sak. Ytligt sett kan deras agenda låta kristen, men det är bedrägligt och man behöver bara skrapa lite på fernissan. Bakom varje fråga står främlingsfientligheten. Trots de faktiska svårigheter som finns genom årtionden av dålig invandrarpolitik, kan en kristen aldrig förfalla till främlingsfientlighet. Det är så tvärtemot evangeliets anda. Läser man om SD:s inställning till Svenska kyrkan, verkar det vara en trångsynt nationalism och inte den klassiska tron eller väckelsekristendomen som står i centrum. En kyrka kan och får aldrig vara nationalistisk.
Det är märkligt att SD vill återskapa ”Fädernas kyrka” och att man betonar värden som tradition, trygghet och svenskhet. Vart tog Jesus vägen? För mig framstår det som man fiskar emotionellt bland konservativa svenskar och använder en kristen retorik för att locka dem till ett främlingsfientligt program. Det blir desto allvarligare om vissa termer verkar rätta, men andan i det hela är fel. Här gäller det sannerligen att pröva andarna, inte bara rösta i vrede eller i reaktion på att andra inte verkar göra tillräckligt.
Världen idag - ta kyrkovalet på allvar

Ingen kan idag förneka att den svenska invandringspolitiken är misslyckad, och det erkänner även Ekman att den är. Trots detta anser han uppenbarligen att man är främlingsfientlig om man vill ändra på den. Frågan är då vad Ekmans alternativ är? Med tanke på Ekmans starka nationella engagemang för Israel så är det märkligt att han betraktar en svensk nationalism som främlingsfientlig. Han beklagar sig över att Jesus inte får plats i Sd:s program. I detta är det ju bara att konstatera det faktum att Sd faktiskt inte utger sig för att vara ett kristet parti, men är positiva till den kristna traditionen och de värderingar som kristendomen har berikat vårt land med. Jag har svårt att förstå hur detta kan betraktas så negativt.

STEFAN GUSTAVSSON, Generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen skriver :
För det första lever kandidaterna på Sverigedemokraternas lista upp till anklagelsen om främlingsfientlighet. På frågan om "Kyrkan och invandrarna" svarar ett flertal att "den stora mängden invandrare är ett hot mot kristendomens ställning i Sverige och att invandring därför bör begränsas". Det är ett svar som inte ges av någon enda kandidat från de övriga nomineringsgrupperna.
Samtliga kandidater från Sverigedemokraterna ser som kyrkans främsta uppgift att bevara det kristna kulturarvet eller att erbjuda tillfälle till stillhet och eftertanke. Ingen enda tycker att kyrkans viktigaste uppgift att hjälpa människor till tro på Jesus Kristus.
Stefan Gustavsson SEA

Stefan Gustavsson hävdar att Sd:s kandidater lever upp till anklagelsen om främlingsfientlighet. Hans motivering till det uttalandet är att dessa anser att en alltför stor invandring med en resulterande islamisering är ett hot mot kristendomens ställning i vårt land. Jag bara undrar: vari består det främlingsfientliga i denna åsikt??? Att ett sådant svar inte ges av någon från de andra nomineringsgrupperna är inte konstigt eftersom dessa håller sig till samma svartvita politiskt korrekta linje som Gustavsson: kritik mot invandringspolitiken är förutsättningslöst detsamma som främlingsfientlighet.
Sedan är det ju heller inte endast kristendomens hotade ställning som det finns orsak att vara orolig för. När vi varje år ska bidragsförsörja ytterligare motsvarande en medelstor stad nya ekonomiska migranter så måste dessa pengar givetvis tas någonstans ifrån, och blir då på bekostnad av andra områden som t.ex. sjukvården, äldrevården och skolan. Den kraftigt ökade kriminaliteten med den inkluderade nedmonteringen av kvinnofriden borde också vara en faktor att ta med i beräkningen innan man blint stämplar kritik mot den kravlösa massinvandringen som främlingsfientlig.

Både Ekman och Gustavsson kritiserar Sd för att sätta traditionerna före Jesus, men borde inte då deras kritik mot Kd vara ännu starkare? Tydligen är Kd bland de frikyrkliga en helig ko, som till varje pris måste hållas fast vid. Den politiska korrektheten ligger uppenbarligen som ett förblindande täcke även över många kristna, vilka otänksamt slänger ifrån sig främlingsfientlig-stämpeln mot kritiker av mångkulturen.

Sverige är på full väg att utvecklas till ett mångkulturellt, kriminellt gettosamhälle, och kristendomen med dess traditioner avvecklas samtidigt som Islam går framåt med rask takt. Utifrån denna faktiska situation borde det minst av allt vara Sverigedemokraterna som utmålas som ett hot.

Men det är klart; begrepp som trygghet och tradition, folkhem och kyrkliga skolavslutningar är tydligen något gammalt och förlegat som vi absolut inte vill ha tillbaka!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mkt klargörande inlägg av dig igen. Du ska ha tack för det!
Nu börjar det dra ihop sig... Blir intressant att se hur SD ska fixa den allmänpolitiska inställningen framöver, och inte bara vara ett enfrågeparti.
//Rutger Gregerson

Karpstryparn sa...

Att Ulf Ekman som är antidemokratisk uttalar sig på detta sätt om SD är lite intressant, han som t ex kört med hjärntvättning av sina anhängare och som har förföljt och trakasserat människor som har gått ur Livets Ord. En snedvriden hycklare är vad han är.

Carina o Stefan sa...

Mycket bra inlägg Greger! Förstår inte varför kyrkan är sådana motståndare till SD. Vi är det enda partiet som värnar om det som kyrkan en gång stod upp för.

Magnus P sa...

Tack så mycket, du gav mig något att skratta åt till morgonkaffet!

Anonym sa...

All religion är bara en massa lögner och är till för att lura dom svaga i ett samhälle.

signatur - http://www.metrobloggen.se/MrGeek