tisdag 23 juni 2009

Tuve Skånberg blandar ihop korten

Tuve Skånberg, direktor för Claphaminstitutet, uttrycker i tidningen Världen idag 22/6 sin syn på varför han anser att kristna väljare bör avstå från att rösta på Sverigedemokraterna. Han börjar med att konstatera att Sd:s politik i väsentliga delar samstämmer med de konservativa och moraliska värderingar som de gamla Moderaterna och KDS stod för. Sedan förklarar han vari det moraliska problemet med sympatier till Sd skulle vara för en kristen:

Det allt överskuggande problemet med SD för kristna väljare är partiets främlingsfientlighet
, dessutom partiets huvudbudskap. Man vill sänka antalet asylansökanden som beviljas uppehållstillstånd till ett minimum. Genom en kombinerad återvandrings- och assimileringspolitik vill SD motverka förändringar av den svenska ”befolkningssammansättningen”; medborgarskap ska också, enligt den så kallade nationalitetsprincipen, vara ett ”privilegium avsett för svenskar”. Man vill helt enkelt bevara Sverige svenskt, för att använda en äldre slogan. Begreppet ”svensk” säger sig partiet bygga på kultur och inte etnicitet, vad man kallar kulturell nationalism
.


Det Skånberg inte förklarar är på vilket sätt det skulle vara främlingsfientligt att vilja hjälpa verkliga flyktingar istället för att kravlöst ta emot massor av människor utan skyddsbehov.


Sverigedemokraterna vänder sig mot det omfattande asylmissbruk som har pågått under lång tid, och som har gjort att vårt land har blivit en fristad för bl.a. ekonomiska lycksökare, våldtäckare, internationella terrorister och islamister.
Genom den kravlösa massinvandringen (som förra året översteg 100000 människor) har vi i Sverige fått företeelser som var helt okända för bara 20 år sedan: rasistiska gängrån mot svenskar, fallande balkongflickor, gruppvåldtäkter (nästan uteslutande av utländska förövare mot svenska kvinnor), bussbolag drar in vissa linjer till stadsdelar på grund av stenkastning och sabotage, och senast i Malmö där polisen ger upp en stadsdel på grund av att det är för farligt att verka där. När det gäller grövre brott så är utlänningar i majoritet i vårt land. Med mycket mer.

Har verkligen allt detta frångått Skånbergs vetskap? Han förklarar i alla fall inte på vilket sätt det skulle vara främlingsfientligt eller okristligt att reagera mot denna verklighet som vi varje dag läser om i tidningarna.
Skånberg försvarar istället mångkulturen genom att citera bibeln:

Nu vill förvisso inget
svenskt parti öppna Sverige för fri invandring från hela världen. Det är SD:s attityd till främlingen som inte går att förena med ett kristet synsätt. Bibeln är tydlig: ”När en främling bor hos er i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Främlingen som bor hos er skall räknas som en infödd bland er, du skall älska honom som dig själv. Ni har ju själva varit främlingar i Egyptens land.” Tredje Moseboken 19:33. ”Nu är ingen längre jude eller grek” säger Paulus i Galaterbrevet 3:28. Jesus visade samma kärlek mot en kananeisk kvinna från Tyros, en romersk officer i Kafarnaum, en samarisk kvinna vid Sykars brunn. Jesus själv var flykting i Egypten. Då kan inte kristna väljare stödja främlingsfientlighet.

Att Sverige inte har fri invandring må vara sant. Alla beviljas inte asyl och medborgarskap. Detta tillintetgör inte det faktum att den svenska invandringspolitiken ändå är alltför både generös och kravlös och innebär en stor belastning på vårt välfärdssystem. Pengar som idag går till att försörja massor av nya utlänningar och betala ökade rättskostnader skulle istället kunnat gå till skolan, vården och ge våra äldre en skälig pension!


Skånberg måste vara blygsamt insatt i Sd:s politik och värderingar. Att Sd skulle driva en linje som innebär att förtrycka främlingar är helt grundlöst. Är det förtryck av främlingar att ställa samma krav på dem som man ställer på sina egna? Är det förtryck av alla främlingar att inte kravlöst bevilja dem asyl och svenskt medborgarskap?
Tusentals arbetslösa och pensionärer lever under existensminimum medan utlänningar som aldrig bidragit till vår välfärd får dryga bidrag. Genom ÄFS (Äldreförsörjningsstödet) kan äldre invandrare som aldrig betalt ett öre i skatt få över 11000kr/månad skattefritt. Hur många vanliga svenska pensionärer får en sådan pension?
Det är alltså högst uppenbart att Sverige faktiskt redan är så överflödande generöst och kärleksfullt mot främlingar att hälften vore nog utan att fördenskull innebära en närhet till s.k. främlingsfientlighet.

Skånberg blandar ihop korten genom att citera Galaterbrevet som talar om förhållandet i den kristna församlingen. Att ta detta skriftställe ut ur sitt sammanhang för att försvara bildandet av ett mångkulturellt samhälle på bekostnad av vår välfärd, trygghet och nationella identitet är direkt felaktigt. Exemplet från GT är knappast heller relevant till den rådande situationen i dagens Sverige eller Europa, och kan ej heller lösryckt ge stöd för den massinvandring och islamisering som bedrivs idag.


Min personliga åsikt är alltså att Tuve Skånbergs argument för att som kristen bojkotta Sd inte håller.


Världen idag Claphaminstitutet

5 kommentarer:

feminix sa...

Bra rutet! Så bra sagt!

StenHuggarn sa...

Hej!
Vi är ett par stycken som driver en ring för kristna bloggar och hemsidor, och vi har ganska mycket besökare! Om ni också vill vara med och synas är ni hjärtligt välkommna till våran underbara ring, det enda kravet är en tro på vår käre Herre Jesus Kristus, sprid erat budskap ni också.

Föresten Ringen heter Frälsarens Webbring.

/StenHuggarn.
http://fralsaren.blogspot.com/

God bless you...

Nils sa...

Fram tills nu har det inte funnits några problem med att som kristen rösta på Sverigedemokraterna. Men nu när Moonkultisten Tommy Hansson har tillträtt som chefredaktör för partiets tidning SD-Kuriren är jag inte så säker längre. Den sekt som Tommy Hansson är med i tillber en koreansk pastor som Messias, tycker att Jesus borde ha gift sig och skaffat barn och tillämpar massvigslar. Allt detta kan man läsa i Nationalencyklopedin. Läs den här tråden på diskussionsforumet Nordisk.nu för mer information:

http://www.nordisk.nu/showthread.php?t=42505

Anonym sa...

Bibeln är tydlig: ”När en främling bor hos er i ert land, skall ni inte förtrycka honom.Rätt men vi ska inte försörja honom .

Greger Rutgerson sa...

Anonym:

Och framför allt inte försörja ekonomiska migranter utan skyddsbehov samtidigt som våra pensionärer och arbetslösa inte får en dräglig levnadsstandard.