fredag 19 juni 2009

Den högerextrema svenskheten

Aftonbladet publicerar idag en artikel om hur man kan fira en högerextrem midsommar genom att bejaka den svenska traditionen. Detta genom att konsultera vad de menar är de främsta experterna på området, nämligen Sverigedemokraterna. Även om artikeln självfallet är utformad i en förlöjligande ton så visar den ändå tydligt den grundläggande orsaken till att tidningen betraktar ett parti som Sverigedemokraterna som högerextremt. Svenskhet är enligt Aftonbladet nämligen i sig högerextremism, och svenska traditioner är högerextrema yttringar.

I dagens Sverige där snart den enda tillåtna stoltheten över vårt land består i införandet av mångkulturen och den kravlösa massinvandringen så är frågan om inte mångkulturens förespråkare på allvar borde bli konsekventa och bojkotta de svenska traditionerna helt.
Varför inte då stryka midsommar från almanackan och ersätta den med någon orientalisk tradition istället? Varför låtsas bejaka svenska traditioner om man egentligen föraktar dem? Varför ge sken av att vara stolt över ett land som man i själva verket vill utrota?

En sak är säker, och det är att varje sådant angrepp och hån mot den svenska kulturen och identiteten resulterar i att alltfler svenskar kommer att ogilla situationen av att känna sig som någon form av högerextremister för att de älskar sitt land och motsätter sig att det omvandlas till oigenkännlighet. Ju mer man kränker folksjälen desto större stöd kommer nationella partier få.


Aftonbladet - Fira en (höger) extrem midsommar

2 kommentarer:

Mickeh1962 sa...

Hej och glad midsommar !

Skulle nu regnet ösa ner i midsommarhelgen så kan jag dela med mig av lite läsning.

Uppdatering har gjorts.

http://www.totalskandal.se

Prof. Jörgen Jörgensen sa...

Hejsan Greger!
Tack för din kommentar och för en intressant blogg. Den hamnar absolut som en länk på min...
/JJ