måndag 1 juni 2009

Ulf Ekmans falska evangelium

Livets Ords grundare och huvudpastor Ulf Ekman beklagar sig i tidningen Världen idag över att Sverige är det första landet i världen som fått en lesbisk biskop.
Han säger bl.a: Det är ingen tvekan att genom detta biskopsval har Sverige gått över ännu en tröskel i avfällighet. Mer och mer liknar situationen Israel på Jeremias tid.

Inom Livets ord, som inkluderas i det som kallas för den kristna högern, har det alltid funnits en stark moralism och ett fördömande av speciellt det som har med sexuella synder (eller i enlighet med deras egen definition av vad som är sexuell synd) att göra. Äktenskapet har hållits heligt och sexuell samlevnad utanför det eller mellan personer av samma kön har alltid fördömts starkt.

På liknande sätt har Ulf Ekman tidigare tagit starkt avstånd från teologiska villoläror som t.ex. Jehovas vitten, Mormonkyrkan och katolicismen. Katolska kyrkan har han tidigare t.ex. benämnt som den stora skökan och skulle för 20 år sedan aldrig accepterat något som helst samröre med denna kyrka. Senaste åren har Ekman övergått mer och mer till att tala om enhet mellan olika kristna grupper. Något han även praktiserat genom ekumeniska gudstjänster tillsammans med bl.a. katolska församlingar. Han har också öppet benämnt biskop Anders Arborelius som en genuin kristen broder. En religiös ledare i Sverige som erkänner påven som Kristi ställföreträdare på jorden och försvarar Mariadyrkan är alltså enligt Ekman en andlig broder.
Vem kan inte då vara det om tröskeln är så låg?


Därför framstår hans uttalande om kamp mot det falska evangeliet som hyckleri när han i artikeln avslutar med att säga:
Det är alltså dags att mer än någonsin visa fram det alternativ som det sanna evangeliet är och den kraft som det innehåller, Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Det manar också teologer att på biblisk evangelisk grund analysera och avslöja det falska evangelium som mer och mer sprids i dag.

Ulf Ekman är i högsta grad en hycklare och villolärare. Han går starkt till angrepp mot sexuell omoral (vilket är ett signum för moralistiska sekter och bevisar inte en sann kristen tro) samtidigt som han har fördrag med denna pedofil och våldtäcksreligion katolicismen. Det är inte ens en kristen gren, utan gammal babylonsk religion som har blivit inlindad i kristna termer.
Ulf Ekman silar mygg och sväljer kameler, helt enkelt.

Världen idag - Ett falskt evangelium

6 kommentarer:

Christian sa...

De religoner som faller inom kristendom är de som bekänner Jesus Kristus som Guds son. Katolikerna gör detta, även om de inte förstått vikten av att bara be till Fadern Sonen och Den Helige Ande, utan helt fel även också tillber helgon.

Protestantism, Luteranism, Evangelism och Katolicism m fl. anser att Jesus Är Guds son, och därmed skall de enl bibeln räknas som Kristna.

Jehovas vittne, däremot anser inte att Jesus är Guds son, och faller enligt mig inom samma ram som Islam som även de bara ser Jesus som en profet.

Greger Rutgerson sa...

Tack för din kommentar Christian!

Jag undrar om du inte uttryckte det lite fel där. Vad jag vet bekänner även Jehovas vittnen Jesus som Guds son. De förnekar dock att Jesus är Gud, och det är nog en viss skillnad.

Det finns en hel del att ta upp i detta ämne, för mycket för att skriva här.

Mvh

Christian sa...

Ja, det kan nog stämma. Ursäkta mig för det. Men jag hoppas trots det att du förstår att Jag INTE sympatiserar med din mening: "Det är inte ens en kristen gren, utan gammal babylonsk religion som har blivit inlindad i kristna termer." Katolicismen är en kristen gren. Det var ju från den vi kom, protestanterna, som jag misstänker att du också tillhör. Om jag återigen har fel och det visar sig att katoliker inte är kristna så är vi inte heller det, pga vårt ursprung i katolicismen.

Greger Rutgerson sa...

Hej Christian,

Nej, du måste självfallet inte hålla med mig. Även om jag inte anser att katolicismen är en kristen gren så tror jag att det finns genuina kristna där, som bara inte har förstått villfarelsen. Bara Gud kan se vad som finns i en människas hjärta och om tron är äkta.

Bästa hälsningar, Greger

Christian sa...

Det är så sant så, Greger. Det vi kan göra är att be för katolikerna att de ska se vad som Jesus har gjort för dem så att de på den yttersta dagen kan känna glädje över deras insikt.

Anonym sa...

Oj, vart försvann mitt inlägg? Får man inte välsigna dig?