lördag 14 november 2009

Bert Karlsson talar ut för Sd

Sedan tiden i Ny demokrati är Bert Karlsson en frisk fläkt i den svenska samhällsdebatten. Han drar sig inte för att säga sin åsikt i kontroversiella frågor och skiter fullständigt i vad folk tycker. Sådant beundrar jag.

I Aftonbladet debatts artikel Jag har aldrig varit främlingsfientlig går Bert Karlsson till angrepp mot förföljelsen av kritiker mot flyktingpolitiken. Han uttrycker där en hel del som är värt att kommentera.

Jag måste en gång för alla klargöra: Ny demokrati var aldrig ett främlingsfientligt parti. Inte jag och inte Ian Wachtmeister. Vi var ett parti som var missnöjda med den politik som den styrande regeringen förde och invandringsfrågan var bara en liten del. Allt som vi 1991 hade på vårt partiprogram i flyktingfrågan har i dag genomförts och mer därtill.

Antirasisterna använder sig av precis samma taktik som Sverigedemokraterna beskylls för att använda sig av. De tar misstolkade citat från kvällspressen för att hänga ut mig som främlingsfientlig och gör samtidigt citaten till sina egna sanningar, precis på samma sätt som Sverigedemokraterna sägs snedvrida verkligheten.

Likheten mellan såväl de politiska ståndpunkterna och behandlingen av Ny demokrati och Sverigedemokraterna är tydlig. Även om invandringsfrågan har en större plats hos Sd så är det samtidigt högst befogat: de negativa konsekvenserna av den misslyckade invandrings och integrationspolitiken har eskalerat och är idag av en helt annan omfattning än när Ny demokrati var på den politiska arenan.

Bert Karlsson tar på ett lysande sätt upp den omvända "rasismen" när han uttrycker:
Säger du något om invandrare och svarta är du direkt rasist, medan kineser, samer, norrmän, blondiner eller finnar får tåla allt möjligt i historieväg.

Nyligen presenterade Socialdemokraterna sitt partiprogram. ­Inte ett enda förslag på hur partiet ska lösa den felaktiga flyktingpolitiken fördes fram. Den politik som exempelvis har skapat över 100 gettoliknande områden. I början av 90-talet fanns nästan inga sådana områden i landet. Inget sades heller om alla hedersmord och den förföljelse som sker på kvinnor i olika sammanhang, ­eller om områden som drabbas av bilbränder och andra bråk. Om dagens styrande absolut vill ha bort Sverigedemokraterna från den politiska scenen så jobbar de på helt fel sätt. ? Det finns ingen som arbetar aktivt för att lösa de problem som får folk att rösta på Sverige­demokraterna, utan alla politiker tävlar i stället i om att ta mest avstånd från partiet.?

Bert uttrycker precis samma ståndpunkter som Sd. Det är sant att inget av de etablerade partierna arbetar för att lösa de problem som får folk att rösta på Sd. Därför röstar alltfler på Sd. Det borde ju egentligen inte behövas, men eftersom problemen sopas under mattan så är det tur att det finns ett parti som vågar säga som det är. Precis som Bert vågar säga som det är i dessa förbjudna frågor.

Ny demokrati försökte göra det. Och fortfarande, 18 år senare, håller debattörerna på och ältar gamla och feltolkade citat i syfte att sätta dit och jämföra Ny demokrati med Sverigedemokraterna.
Men Bert, är verkligen jämförelsen osaklig?

Missnöjet med landets politik måste upp till ytan. Och därefter behövs en helt ny inriktning i invandringsfrågor. Vi kan inte ha 100 gettoliknande områden, där sju–åtta personer lever tillsammans i en liten etta och där gangsterledare hyllas som hjältar och poliser som bovar. Det är självklart att det skapas problem när sådana områden växer sig allt större. Det handlar helt enkelt om livskvalitet, för de personer som kommer hit. Politikerna måste också vända synen på hedersrelaterade brott. Det kan inte vara rimligt att det är brottsoffren som måste gömma sig medan gärningsmännen går fria.

Så sant som det är sagt. Kunde nästan vara taget från Sverigedemokraternas partiprogram.

Den enda politiker som försökt förändra invandrarpolitiken och lyckats är Göran Johansson (S) i Göteborg. Hans projekt med att flytta flyktingar från invandrartäta områden till Norrland för att skapa bättre livskvalitet var det första steget. Fast tyvärr fick Göran inte ens gehör inom sitt eget parti för den här lösningen.

Nåja, Göran Johanssons förslag innebar inte att lösa problemen med en misslyckad politik, utan istället att sprida ut problemen och bidra till att försämra livskalitén för en större del av svenska folket.

Så sluta att förfölja folk som har en uppfattning i flyktingfrågan. För om något inte görs konkret kommer Sverigedemokraterna att få betydligt fler röster i nästa val än vad dagens styrande politiker någonsin kan ana. För tyvärr har det redan gått så långt att flyktingarna själva har börjat rösta på Sverigedemokraterna.

Bert Karlsson hycklar minst sagt en aning. Samtidigt som han utan omsvep sympatiserar med Sd så försöker han ge intryck av att det är beklagligt att Sd får allt större stöd hos folket. Ja tänk även hos flyktingar!
Kan förklaringen vara så enkel att Sd faktiskt är betydligt mer flyktingvänliga än den politiska sjuklövern som genom sin slapphänta och kravlösa inställning låter allahanda ekonomiska lycksökare, islamister och kriminella ta verkliga flyktingars plats?

Bert Karlsson skulle med sin kompetens vara en tillgång för Sverigedemokraterna. Men det kanske är bäst att han inte tar steget över. Som utomstående debattör kan han komplettera Sd genom att föra partiets talan utan att möta lika stort motstånd, och därigenom nå ut med sanningen till fler människor.

Aftonbladet - Jag har aldrig varit främligsfientlig

1 kommentar:

GRÖN sa...

Att skillnaden på SD och ND är försumbar är det skönt att läsa från någon som uppenbarligen sympatiserar med SD. Att Bert inte vill göra den jämnförelsen beror nog på att han tror han skulle minska i popularitet då, men kanske också på att han helt enkelt har fördomar mot SD.
Men att du försöker framställa det som att det skulle finnas en omvänd rasism i samhället är ju skrattretande. Att det finns bittra invandrare i andra generationen ska man inte hyckla med men det är inte ens nästan samma sak som att bli kritiserad när man slänger ur sig främlingsfobiska uttalanden.