tisdag 24 november 2009

Skicka soldaterna dit de behövs

Numera står det klart för alla att Sverige är i krig och inte på nån oskyldig fredsbevarande insats i Afghanistan skriver Helle Klein i dagens Ledare i Aftonbladet. Hon reagerar mot det vansinne där svenska soldater offras i ett krig för vilket det folkliga stödet minskar.

Samtidigt som Försvarsmakten presenterar sitt ”hemkomstpaket” avslöjar tidningen Resumé att ÖB ansökt om mer pengar för reklamkampanjer. Totalt behöver Försvarsmakten 307 miljoner kronor nästa år för att klara rekryteringen till det nya yrkesförsvaret, enligt Resumé. Ju fler förluster i Afghanistan, desto mer reklampengar behövs för att locka svenska ungdomar till kriget. Krigsvansinnet kostar alltmer för skatte­betalarna.

Att Sverige är i krig blir uppenbart för alltfler svenskar. Men knappast undra på att det folkliga stödet minskar när soldaterna är på fel slagfält! Helle Kleins beklagande över krigets kostnader för skattebetalarna vore relevant ifall hon beklagade sig över det verkliga krigets kostnader. Det kriget kostar åtskilliga miljarder, och inte några hundra miljoner.

Förorter i Sverige brinner och varken polis eller räddningspersonal vågar sig in för att ingripa och hjälpa. Vanligt folk vågar sig knappt ut på kvällen. Svenska kvinnor är lovliga våldtäktsobjekt för män från fjärran länder med en rutten kvinnosyn. S.k. hedersmord har blivit en allt vanligare företeelse i vårt land.
M.m
Utifrån den dystra verkligheten så hade de hundratals soldater som är stationerade i Afghanistan behövts här hemma i Sverige. Skicka de istället in i Rosengård, Tensta, Rinkeby m.m mångkulturella förortsgetton så de kan hålla ordning där.
Låt dessa soldater istället patrullera svenska gator så att svenskar kan känna sig trygga i sitt eget hemland!


Aftonbladet - vi är i krig - utan stöd

http://rakryggad.blogspot.com/2009/08/kriget-mot-sverige-fortsatter.html
http://rakryggad.blogspot.com/2009/05/med-valdtakt-som-vapen.html

Inga kommentarer: