tisdag 16 oktober 2007

Barnens rätt till frihet uppnås inte i PK-skolan

"Skolan måste ge barn frihet" är rubriken på dagens ledare i Aftonbladet.

Debatten om skolformen står mellan Socialdemokraternas Nalin Pekgul och Kristdemokraternas Inger Davidson.

Ledarskribenten:
"Pekgul är mot:Skolan är den enda platsen som barn har att mötas oavsett religiös eller etnisk bakgrund. Den möjligheten kan vi inte ta ifrån barnen.”
Davidson försvarar de religiösa friskolorna. Hon anser sig inte ha rätt-en att säga till föräldrar att de inte får välja den skola som de tycker är bäst för deras barn.

Pekgul menar att vi inte får ta bort möjligheten för barnen att
"mötas oavsett religiös eller etnisk bakgrund". Det låter fint betraktat genom de mångkulturförskönande glasögonen.
För tusentals svenska skolbarn som idag har den möjligheten är verkligheten en helt annan. Motsättningar, otrygghet och gängbildning är resultatet. Utländska elever som öppet sprider förakt mot "svennar" och judar och låter sin ruttna kvinnosyn drabba såväl kvinnliga elever som lärare.

Ledarskribenten:
"Den svenska skolan ska göra barn fria, självständiga och kritiskt tänkande. Skolor som förkastar homosexualitet, kvinnors rättigheter och andra religioner kan aldrig accepteras."

Den skola som ledarskribenten och Nalin Pekgul förespråkar motarbetar i praktiken att barnen blir fria, självständiga och kritiskt tänkande. Sådant förutsätter nämligen åsiktsfrihet. En skola som homofob-stämplar alla som inte är positivt inställda till homosexualitet, samt främlingsfientlig-stämplar alla som inte är för en fortsatt mångkulturisering av landet, är ingen fri skola. Det är en skola som styr eleverna för att programmera dem till politiskt korrekta robotar!

Ledarskribenten avslutar:
"I skolan måste barnens rätt, inte föräldrarnas vilja, stå i centrum".

Barnens grundläggande rättighet framför andra måste vara att de får en trygg skolgång i vilken de kan utvecklas till mogna, självständiga och ansvarsfulla individer. Vilket måste vara varje normal förälders vilja för sitt barn! Dessa saker står alltså sällan i motsatsförhållande till varandra. Det gör dock barnens rätt kontra de mångkulturvurmande PK-politikernas vilja!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låt barn vara barn och påhyvla dem inte föräldrarnas religion.