måndag 7 januari 2008

Öppet brev till Maria Ferm

Utan att ha för avsikt att hålla mig fast vid en enskild person har jag svårt att låta bli. Språkrörskandidaten för Grön ungdom Maria Ferm skriver i tidningen efterarbetet artikeln "Vellinge måste ta emot flyktingar!". Jag vill här kommentera några av de saker hon säger i artikeln:

Du fördömer att Vellinge kommun trots att det är en av Sveriges rikaste kommuner vägrar ta emot flyktingar. Kommunens argument mot att göra det avfärdar du som bortförklaringar
som " döljer en människosyn som annars endast brukar hittas hos mer extrema partier som Sverigedemokraterna". Vad som är extremt med Sverigedemokraterna klargör du inte, och jag vill nästan avhålla mig från att klandra dig, eftersom det är något ingen politisk motståndare till Sd som extremstämplar partiet hittills har kunnat förklara!
Dock tycker jag ändå att det kravet borde ställas av var och en som förklarar något som extremt att förklara vad det extrema består i.

Du säger vidare:
"Vellinge kommun måste ta sitt ansvar och sträcka ut handen till människor som behöver trygghet, bostad och en bra start när de kommer hit. Kommunen är en av Sveriges mest segregerade och skulle bidra enormt av att få mer mångfald och fler perspektiv."

Varför kan man inte säga att kommunen är en av Sveriges mest homogena och välmående istället? Är det ett självändamål att planlöst blanda ihop allsköns olika kulturer och etniska nationaliteter? Kan du inte inse att såväl de styrande som majoriteten av de boende i Vellinge helt enkelt har sett vad denna mångfald innebär i den närliggande storstaden Malmö? Varför ska det inte få finnas någon fristad från det mångkulturella kriminella gettosamhälle som den nuvarande invandringspolitiken har resulterat i??? Kan inte människor själva få välja det samhälle de vill leva i utan att bli påtvingade det de inte vill ha? Är det inte det som DEMOKRATI handlar om??? Frågorna jag vill ställa är många, men en sak kan jag bara konstatera: de politiskt korrekta skygglapparna verkar sitta hårt fastbundna vid ditt huvud! Du ser ju själv skillnaden mellan Malmö och Vellinge, men ändå ser du inte. Om du nu är för mångkultur, varför inte låta det finnas någon plats i Sverige där även den SVENSKA kulturen kan få fortleva i fred?

Mitt i allt säger du en sanning:
"Det är ingen slump att Sverigedemokraterna inte har någon plats i kommunfullmäktige i Vellinge. De är överflödiga eftersom deras politik redan förs av Vellingemoderaterna."

Visst är det så! Och skulle Vellinge kommuns politik råda i hela Sverige skulle Sverigedemokraterna inte ens existera som parti. Det vore nämligen överflödigt att driva ett parti som vill lösa problem som då inte skulle finnas!!!

Sedan påstår du att Vellinge kommuns politik är understödd av fördomar. Alltså, det är en fördom att en släpphänt mottagning av "flyktingar"resulterar i problem...
Nej Maria, jag ska tala om för dig vad en fördom är: det är en uppfattning om någonting som inte bygger på egen erfarenhet eller fakta utan endast på lösa rykten! Men konsekvenserna av den svenska invandringspolitiken är såväl dokumenterad i statistiken som erfarad av en betydande del av svenska folket, framförallt i den stad du själv bor i. Hur förblindad kan man egentligen bli?

"Fördom" är bara ett av de många ord som blivit omdefinierade i den politiskt korrekta propagandan för att användas som skällsord mot framförandet av obekväma sanningar om hur det verkligen står till. Strutsmentaliteten är djupt rotad och det är en förljugen mentalitet. Dock en förutsättning för den som vill leva i en utopi och tro att allt är bra när det inte är det.

Du avslutar med att säga: "Det främmande är inte skrämmande, Vellinge!"
Vi har sett vad det "främmande" innebär när vi blåögt tar emot kreti och pleti och inte ställer krav på att de som kommer hit ska anpassa sig till och respektera sitt nya värdland.

Fina bostadsområden som förvandlas till getton, gängrån mot svenskar, hedersmord, gruppvåldtäkter av svenska kvinnor, släktfejder, Militanta muslimer som dödshotar svenska konstnärer och i kör ropar "Allah akbar" på torgen.
Sedan icke att förglömma den enorma kostnad vi svenska skattebetalare måste stå för att försörja hundratusentals otacksamma människor som inte någonsin kommer att få ett arbete.

Vi har fått nog av den "berikande" mångkulturen Maria! Låt Vellinge slippa!

Mvh, Greger Rutgerson

Artikel i efterarbetet: Vellinge måste ta emot fler flyktingar!

6 kommentarer:

rim sa...

Mycket välskrivet.

Anonym sa...

Maria Ferm kommer att bli en lika bra valarbetare för Miljöpartiet som Mona Sahlin är för socialdemokraterna. Med Maria Ferm kommer väljare att rusa till Sverigedemokraterna.

Hoppas att Maria Ferm blir miljöpartiets språkrör. Då kommer hon att strunta i miljöfrågorna och överösa media med flyktingpropaganda, tills läsarna spyr och röstar på SD i ren trots.

Skånepåg sa...

Hej Greger!

Fröken Ferm kommenterar kort ditt öppna brev med en "viss förtjusning" på sin hemsida.

Jag kommer osökt att tänka på henne och en händelse för mååånga år sedan. Vi hade en chef som retade "gallfeber" på vissa av mina kollegor. En dag kunde en av dessa bara inte var tyst utan tittade honom i ögonen och sade ungefär "du är så f-b korkad att du inte begriper hur korkad du är!"

Hon har lyckats samla in 0,6 % av vellingeborna på sitt upprop för "flyktinmottagning". Vilket hon anser visa att nu är det dags att öppn "slussarna" och skapa ett multikulturellt Vellinge! Hon (och troligtvis förutbestämt mediauppbåd) får tydligen inte tid för besök hos någon av kommunens höjdare, som anar "ugglor i mossen"! Annars så kunde hon väl bara skicka sina insamlade namnunderskrifter med ett brev?

Greger Rutgerson sa...

Precis Skånepåg!

Det är som att hon är alldeles till sig av att det överhuvudtaget finns någon i Vellinge som tycker annorlunda än de styrande politikerna i kommunen.

Och att hon anser att det räcker med att en bråkdel av invånarna stöder ett mottagande för att sedan köra över majoriteten! Men så fungerar ju den svenska politiken. Det svenska folket har aldrig fått säga sitt när det gäller massinvandringen. Det anses bara viktigt med att ta reda på folkets röst när det gäller vilka som stöder den rådande invandringspolitiken, inte att lyssna på alla dem som är emot den.

Daniel sa...

Haha, "fina bostadsområden förvandlas till ghetton". Jo jo, din sort kan det där med att vrida på saker och ting.

Bostadsområden förvandlas inte till ghetton. Bostadsområdena byggs för en minimal budget för att fungera som ghetton åt invandrare.

Invandrarna själva skulle säkert älska att bo i en lägenhet i centrum eller en villa i en mysig förort, men har inte möjligheter eftersom en flykting som flyr för sitt liv från ett krig sällan springer runt med en fet plånbok i bakfickan.

Den enda anledningen till att det finns ghetton är för att staten bygger ghetton där invandrarna placeras. Ghetton är skit av många olika anledningar, men inte pga invandrarna.

Greger Rutgerson sa...

Daniel,

Exemplen i Sverige är många på bostadsområden som tidigare huvudsakligen beboddes av svenskar men som nu har en stor mängd s.k. flyktingar från många olika länder. Vilket har gjort att svenskar flyr dessa områden på grund av att de blir ovårdade och att det blir otryggt att leva där. Så visst finns det bostadsområden som förvandlas till getton. Du bortser också från det faktumet att det är en ytterst liten bråkdel av alla invandrare som har kommit till Sverige på grund av förföljelse och krig.

Jag är inte mot varken verkliga flyktingar (flera av mina bästa vänner är flyktingar) eller civiliserade arbetskraftinvandrare, utan vad jag är mot är en släpphänt invandringspolitik som tillåter alla möjliga människor från olika länder att komma hit oavsett orsak. Sverige har genom detta blivit en social och kulturell slasktratt.

Mvh