lördag 29 december 2007

Rakryggad eller strömlinjeformad?

"Mod saknar hon inte" säger Sydsvenskan om Maria Ferm, den unga språkrörskandidaten för Grön ungdom som på eget bevåg startade en namninsamling för flyktingmottagning i Vellinge, och beundrar henne för hennes iniativ.
Som sann demokrat respekterar jag hennes åsikt och förespråkar självfallet hennes fulla rätt att såväl framföra den som att ostört agera i enlighet med den på gator och torg.

Tänk om det hade varit lika fördelaktigt även för dem med andra åsikter än hennes! För en sak måste man ändå konstatera; att det i den mångkulturella åsiktsdiktaturen Sverige inte krävs speciellt stort mod att vara politiskt korrekt och följa strömmen. Det är ett effektivt sätt att klättra på samhällsstegen och åtnjuta klappar på ryggen av såväl det politiska etablissemanget som mediavärlden. Inte heller behöver hon oroa sig för att bli angripen och misshandlad av vänsterextremister, eller knappast riskera att råka ut för problem alls.

Så i praktiken krävs det nog inte så mycket större mod än att be folk skriva på en protestlista mot den sänkta a-kassan. En sådan sak får man inte på huvudet av. Att bege sig till Rosengårds centrum med en namninsamling för minskad invandring kräver däremot mod! Samt att överhuvudtaget ställa sig upp på gator och torg och hålla valmöte för ett parti som är kritiskt mot den rådande invandringspolitiken.

Med detta är inte min avsikt att utmåla Maria Ferm som att hon saknar mod och skulle vara en fegis. Det är ändå inte alla som skulle våga ta hennes iniativ. Jag konstaterar bara att det är skillnad på mod och MOD.

Att vara rakryggad är att våga GÅ MOT den politiskt korrekta strömmen, inte att följa med den!

Sydsvenskan

Tillägg: denna bloggpost kom överhuvudtaget inte alls upp på Sydsvenskans Twinglylista i den länkade artikeln ovan. Det verkar alltså som att Sydsvenskan tillika med DN inte bara censurerar bloggposter de inte gillar, utan också helt spärrar bloggar från att alls komma upp på deras Twinglylistor, därav denna blogg. Detta visar bara vilken skendemokrati vi lever i, där man censurerar obekväma åsikter. Och så kallar de avdelningen för Opinion. Ett uttryck som verkar ha förlorat sin innebörd i deras tidning. Vad är det för opinion om man inte tillåter olika åsikter att komma till tals?

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1012647

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=1012618&lid=puff_1012618&lpos=lasMer

Anonym sa...

http://www.politikerbloggen.se/2008/01/02/7831/

Anonym sa...

http://www.kvp.se/kronikorer/kenthansson/1.987419/flyktingkampanj-for-att-bli-sprakror...