lördag 8 december 2007

Bevara Sverige svenskt!

Mona Sahlin, Anders Karlsson och Mats Johansson går i en artikel till angrepp mot att Moderaterna under ett år har samarbetat med Sverigedemokraterna.
Artikeln börjar med den vanliga taktiken att förklara Sd som ett parti som har putsat fasaden men egentligen är samma extrema parti som förut på insidan. Detta är givetvis ett spekulativt önsketänkande. De vill ju att det ska vara så för att kunna gå till angrepp mot partiet. De inte bara tillvitar Sd ståndpunkter det inte har utan tillvitar även partiet ett avståndstagande det inte har gjort, ej heller påstår sig ha gjort:

För mindre än 15 år sedan, 1995, publicerade partiets propagandaavdelning en informationsvideo där dåvarande partiordföranden Mikael Jansson med höjd knuten näve ropar: ”Följ med oss i vårt motto, hjälp oss att rekonstruera en svensk överlevnad. Låt oss alltså: Bevara Sverige Svenskt.” Sverigedemokraterna har idag hyfsat sitt budskap och vill inte kännas vid sin historia.

När Sverigedemokraterna idag använder sig av uttrycket "låt Sverige förbli Sverige", är inte det då samma sak som det gamla "bevara Sverige svenskt"? SJÄLVFALLET!
Där har inget förändrats. Men uttrycket är det inget fel på, även om det kan vara klokt att inte använda sig av att så starkt negativt laddat uttryck. Sverigedemokraterna står fortfarande för att Sverige ska bevaras svenskt. Att ett i sig själv positivt uttryck har blivit förknippat med högerextremister som sedan länge är utrensade ur partiet gör inte uttrycket fördenskull högerextremt. Lika lite som slagordet "stoppa rasismen" i sig skulle vara vänsterextremt för att fascister på vänsterkanten tycker sig ha patent på det.

Sverigedemokraterna försöker inte mörka sin historia, utan erkänner att begynnelsen inte var odelat positiv. Detta är mer än vad man kan säga om Socialdemokraterna som tidigare var positiva till rasbiologi och hade politiker som t.ex. Bengt Lidforss som öppet hyllade den ariska rasen framför andra.

Att Sverige ska bevaras svenskt är knappast en extrem åsikt. Att vara stolt över sitt land och vilja bevara sitt lands kulturella särart är alla länder förunnat utom Sverige. Mona Sahlin har öppet sagt att "jag hatar allt genuint svenskt". En partiledare för ett politiskt parti (som dessutom är landets största) som hatar sitt eget land och förkastar dess kulturella identitet kan bara vara möjligt i just Sverige!
Fredrik Reinfeldt har sagt: "allt ursvenskt är rent barbari". Partiledarna för de två största partierna är överens om att utrota allt det vi håller för svenskt. De är överens om att fortsätta en massinvandring som saknar folkets stöd. De är överens om att slutföra den totala utrotningen av kristendomen och ersätta den med islam.

Det är att utrota sitt moderlands kultur och identitet som är extremt. Inte att vilja bevara den!

Aftonbladet

7 kommentarer:

Anonym sa...

BBS ( Bevara Sverige Svenskt) ?

Kanske vi måste ta och packa kappsäcken, ta en liten promenad mot Norge, där man dock ännu kan få känslan av ett land eller en nation.
Den 17 maj, och vad är den 6 juni mot detta ?
Inte mycket när vi snart inte vågar sjunga Sverigesången utan att det står en lus med svarta tänder och tittat snett.

Greger sa...

Jo visst är det märkligt att alla andra i världen ska tillåtas vara nationella utom vi svenskar!

Anonym sa...

Våra folkvalda eller de som sitter för Sverige har ju ögon och öron även de.
Vad tänker de när de ser firandet den 17 maj i Norge?
Det är folkfest och norrmmännen tillåts att vara stolta över sitt land.
Har de skygglappar månne när de inte ens vågar ta till sig detta ?

Weine Berg sa...

Slutklämmen var huvet på spiken, Greger!

För övrigt kommer de sista svenskarna att finnas på Åland, då Åland faller under Finsk invandringspolitik vilket inte får som effekt att den byter ut sin befolkning som svensk migrationspolitik har.

Lasse Kongo sa...

Om vi ska bevara Sverige svenskt är det nog bäst att vi förbjuder all utländsk tv. Det engelska språket håller nämligen på och utrotar det som definierar Sverige som nation - det svenska språket.

Grejen är den att vi lever inte längre i en inskränkt värld. Nationsgränserna suddas ut över hela världen, vi börjar bli en värld, en nation och ett folk. Jag ser inget problem i det.

Det är bara så det är. Det går inte att bevara en nation längre, eftersom världen har globaliserats i och med sånt som internet, tv och flygplan.

Antingen accepterar man att nationerna håller på att försvinna, eller så sitter man och är purken för det och skyller det på invandrarna som bara utnyttjar sin medborgerliga rättighet - att bo där dom vill.

Personligen tror jag aldrig att Sveriges kultur kommer försvinna. Den kommer förändras och berikas. Om hundra år kommer Sveriges kultur inte se ut exakt som idag, men det kommer inte försvinna saker som jul och nyår och midsommar och surströmming. Däremot kommer kanske nya högtider och nya traditioner och kulturella inslag ha tagit plats i den svenska.

Precis som konceptet att fira midsommar genom att dansa kring en imaginär kuk kom till Sverige för 700 år sedan och idag räknas som det svenskaste svenska, så kommer Sverige alltid att bombarderas av kulturella inslag utifrån.

Det finns ingenting från efter vikingatiden som är en svensk tradition eller en svensk kultur. Allting är sånt som kommit via invandrare till Sverige. Varför ska det betraktas som svenskt medan det här med kulturella influenser idag ses som något hotfullt?

Anonym sa...

Hej, jag har ännu ej skaffat blogger-konto.Läste på Folkets Nyheter att Jordbruksministern
vill tvångsintegrera invandrare
på Landsbyggden,men med ande-meningen att tvånget skall ligga på som Svenska Böndernas sida,inte
på invandrarens.

Jag skrev till detta As till minister och sa att han håller på med Folkmord på vårt eget folk
och la till "Tro inte att Gud inte
ser vad du gör".

Jag ansluter mig nu till er,men tills vidare får ni nöja er med mitt användarnamn på SD-kuriren

Hälsningar: Hof ( Calrsberg Hof
är mitt favoritöl :-) )

Anonym sa...

Lasse Kongo, det finns förrädiska
Svenskar - och så finns det Svenskar som egentligen inte är förrädare, men deras slöhet gör dom
en aning illojala.

Jag hoppas att vi i en nära framtid ska kunna skapa ett gemensamt Landområde ditt
ALLA lojala Svenskar kan flytta,det
är i längden så förbaskat tråkigt att hela tiden (delvis på grund av
rädsla för fyskska repressalier)
tvingas umgås via internet.

Hellre skulle jag bo granne med lojala Svenska än som nu bo granne
med min syster som tror på mångkultur, jag har alltså en syster jag inte befinner mig på samma våglängd med och skulle nog hellre bo granne med SD:are och ND:are, dom har jag mer gemensamt med. Bor i Karlstad, - alldeles för mycke kommunister här. (och nassar - inte min typ av Nationella direkt ).