söndag 9 december 2007

Högerextrema Expressen

När jag idag läste Expressen råkade jag ut för en chockerande upplevelse. På Expressens första sida ser jag en artikel med såväl rubriken "SVERIGE-EXPRESSEN" som svenska flaggan i bästa högerextrema anda. Hela artikeln andas ju nationalism och främlingsfientlighet och måste vara en djup kränkning mot de invandrare som riskerar att bli påminda om att de trots allt inte bor kvar i sina sydliga länder.

När elever i dagens Sverige blir avstängda från skolan för att de bär en tröja med texten SVERIGE och nationalsången på, Kristdemokraterna djupt beklagar sig för att de hade en annons med en blond far med sina blonda barn och den blågula svenska flaggan med sitt kors betraktas som en högerextrem symbol så kan Expressens artikel inte tolkas på något annat sätt än att Expressen har vikt sig för de mörka nationalistiska krafter som vill bevara vår förkastliga svenskhet. Kolla själv, svenska flaggan på TVÅ ställen och inte en enda mörkhyad person på bilden. En ljushyad svensk får stå ensam såsom en symbol för ett etniskt rent Sverige:

3 kommentarer:

Anonym sa...

nu får du väll ge dig ! VI BOR I SV>E>RIGE ? HAR DU ALDRIG SETT EN SVENSK FLAGGA FÖRR??? ANPASSA DEJ IST !

m sa...

Är det rasistiskt att använda sig utav sveriges flaggas färger och utav sveriges flagga? Om det är det du anser kan du ju emigrera

Anonym sa...

han e ju ironisk fattar ni väl