tisdag 18 december 2007

Kloka Vellinge

Vellinge kommun i Skåne är hårt kritiserat för att inte vilja ta emot flyktingar. Vellinge är i nuläget en av fyra kommuner i Sverige som helt vägrar att ta emot flyktingar. Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson menar att Vellinge kommun saknar godtagbara argument för sin inställning. Och som alltid talas det om att kommunerna ska ta "ansvar".

Man måste ställa sig frågan FÖR VEM detta ansvar ska behöva tas. Sanningen är förstås att Vellinges skäl är väl grundat utifrån såväl den svenska invandringspolitikens utformning som erfarenheten som finns från de kommuner som har tagit emot flyktingar. Eller kanske rättare sagt "flyktingar"???

De politiskt korrekta mångkulturförespråkarna gör ingen skillnad mellan invandrare överlag och flyktingar, utan bollar istället med uttrycken så att det svenska folket har blivit förlett och tror att det är samma sak. Men som vi vet så är det en bråkdel av invandrarna som är verkliga flyktingar. En betydande del av invandrarna är lycksökare som utnyttjar den blåögda svenska politiken. En politik som i princip inte ställer några som helst beviskrav på flyktingstatusen. över 90% kommer hit utan pass...

Om en kommun tar emot flyktingar så innebär det alltså att risken är övervägande att majoriteten inte alls är flyktingar. För att inte tala om risken för att en stor del av dem inte har något som helst intresse av att anpassa sig till eller respektera det svenska landet eller folket. Kommunledningen i Vellinge är ju inte dummare än att de har sett konsekvenserna av den närliggande storstaden Malmös generösa mottagande av invandrare.

Mångkultur eller välfärd? är en högst befogad fråga alla kommuner bör ställa sig. Mångkultur eller trygghet? är en annan. Även om dessa frågor givetvis hör ihop. Vellinge kommun har gett sitt svar på frågorna. Vellinge har valt det kloka alternativet!

SYDSVENSKAN POLITIKERBLOGGEN

Tillägg: Denna bloggpost var den första och stod under åtskilliga timmar ensam på Sydsvenskans Twinglylista i den länkade artikeln ovan. Nästa dag var den borttagen. Tråkigt att också Sydsvenskan utövar åsiktscensur och vill förhindra folket att få reda på att det finns andra åsikter än deras.

6 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/MostLinkedBlogs?categoryId=20&id=436

Förlåt sa...

Vi tänker oss det värsta scenariot som du ser framför dig. Sverige tar emot hur mycket "araber" som helst, allt blir kaos, ingenting funkar, alla är jättemultikulti. Alla som kallar sig nationalister förföljs, försvinner under konstiga omständigheter. Din blogg hittas och jakten på dig börjar. multikultidiktaturen bryter sig in i ditt hus, tar alla dina identitetspapper och våldtar dina barn innan ni hinner fly. Ni tar bron över till Danmark, möts av ett land som valt en helt annan väg. Tyvärr kan du inte bevisa att du varit nationalist, du misstänks av danskarna för att också du är multikulti och du kan inte motbevisa dom. Du kan inte lova att du kommer stoppa i dig deras pölse och smörrebröd och anpassa dig till den danska kulturen. Så du skickas tillbaka till arab-multikulti-Sverige och ett fruktansvärt öde.

Anser du då att du blivit rättvist behandlad av den danska staten. Anser du att någon ska behöva utsättas för en sådan behandling. Vad säger din gud?

Greger sa...

Till "förlåt",

För det första så är jag övertygad om att jag i en sådan inte helt orealistisk framtid (om inte det svenska folket vaknar upp snart och röstar på Sd) långt innan skulle ha flytt landet.
Och även om jag inte skulle ha flytt innan så har jag så pass många vänner och kontakter inom politiken att min nationalistiska linje för danskarna skulle kunna bli styrkt.

Men bortsett från det:
Om vi måste välja mellan att riskera att några tusentals verkliga och civiliserade flyktingar inte får komma hit OCH att ta hit alla och därmed få hit en miljon fanatiska islamister så måste vi välja det första.

Med andra ord så stöder jag den behandling jag i ditt exempel skulle få av danskarna, även om det innebär att jag själv skulle dö. Man kan i det stora hela inte se till enstaka individer utan till helheten. Det är tragiskt att enskilda individer blir offrade, men långt mer tragiskt att ett helt folk och en hel nation går under. Detta är vad som är på väg att ske genom den svenska massinvandringspolitiken.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Ja, Vellingeborna är härligt osvenska. Men om det riktiga Sverige är så förfärligt och fel, så föreslår jag att vellingepacket säger upp sina fancy jobb i Malmö, slutar att spy ner våra gator med sina avgaser och håller sig på sin kant. Vi i Malmö har nog inte råd att ta emot dem mer. Gränsen är nådd.

Greger sa...

Anders,

Jag förstår inte riktigt hur du resonerar. Det "riktiga Sverige" är väl vad vi hade innan de styrande politikerna utan folkets stöd bestämde sig för att införa "mångkultur" genom en okontrollerad massinvandring!

Ja, i dagens läge kanske man kan säga att Vellingeborna är osvenska. De är mer danska. Dvs. som de allra flesta andra folk i världen: de vågar stå upp för och vara stolta över sitt eget lands egentliga kultur och traditioner.

Sanna sa...

Välkommen till min blogg och läs om Sveriges kollektiva, nationella ansvar som konventionsstat genom ratificerandet av barnkonventionen. Vellinge kommuns (och din) främlingsfientlighet är irrelevant.