onsdag 4 juni 2008

Gated community nu i Sverige - ja vad kan vi förvänta oss?


I Malmö byggs just nu Victoria Park - en företeelse som är vanlig i USA. Ett bostadsområde som är inhägnat och bevakat av vakter så att obehöriga inte ska komma in.

Intresset för "Gated community" är stort och det diskuteras att starta liknande på fler platser i landet.

Något som får kritik i Sverige: Göran Cars, professor i samhällsbyggnad vid KTH säger: "Det är ett tecken på en samhällsutveckling som är hemskt olycklig".

Jag skulle vilja uttrycka det så här: det är en konsekvens av den olyckliga samhällsutveckling som Sverige har genomgått de senaste decennierna.
Den av Socialdemokraterna under lång tid genomförda avkristningen med sin följeslagare mångkulturiseringen har skapat ett laglöst och otryggt samhälle.

De mångkulturella motståndarna till varje projekt eller idé som syftar till att skydda folket från de negativa konsekvenserna av den mångkulturella politiken, vare sig det handlar om friskolor eller som nu i detta fall - "Gated community", kommer då med samma schablonargument: " det skapar klyftor mellan människor".

Det är inte bara så att vi i Sverige inte ska få hysa åsikten att en alltför generös och kravlös invandring kan skapa problem i samhället. Vi ska heller inte få skydda oss från de uppenbara konsekvenserna av den!

Samma argument används nu också mot Victoria Park som brukar användas mot kristna friskolor: att det stänger ute människor från omvärlden. Ja den omvärld vi nu lever i finns det ju verkligen anledning att avskärma oss från.

Trygghet, ordning och frid. Allt detta är något vi idag enligt de politiskt korrekta makthavarna inte ska ha rätt till. Vi ska vara tvungna att leva i ett otryggt gettosamhälle där vi inte kan sova tryggt på natten.

Den som inte lever i en mångkulturförskönande drömvärld utan är en realist som har ögon att se med kan dock förstå att Victoria Park är en högst logisk konsekvens av att vi faktiskt har fått ett otryggare samhälle. Lösningen på det problemet är givetvis inte att fortsätta med samma politik som har skapat det samhället. Att förhindra att människor vill skydda sig från detta samhälle löser heller inte problemet.

Stoppa inte konsekvenserna av en olycklig samhällsutveckling. Stoppa den olyckliga samhällsutvecklingen så slipper vi konsekvenserna! Till exempel Gated communities.

Expressen

3 kommentarer:

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Så det är det förhållandet att USA är byggt av invandrare som gör att det finns gated communites?
Eller vänta nu: Malmös gated community ligger ju i den stadsdel i stan som har LÄGST andel invandrare. Hm. nåt stämmer inte.

Greger Rutgerson sa...

I Malmö är man inte trygg ens om man bor i en stadsdel som saknar invandrare. Ty de utländska ungdomsgängen och andra kriminella rör sig runt hela stan. Ja de väljer i många fall medvetet att inte begå brott i Rosengård där de löper större risk att bli igenkända av bekanta. Det tar ju inte många minuter med EU-mopparna att ta sig till andra sidan stan...

Anonym sa...

"Här är icke jude eller grek, här är icke slav eller fri, här är icke man och kvinna, alla är vi ett i Kristus."

Lämpligt tillägg: "Här är icke normalbegåvade eller det extrem tunna pannben som ligger bakom den här skitsajten"