tisdag 2 september 2008

Hatbrott och konst i DET NYA SVERIGE

Islam är bra - kristendom är skit. Ett sådant påstående är fullt legitimt i det nya mångkulturella Sverige. Att säga motsatsen är politiskt självmord.

Mona Sahlin försvarade i slutet av -90 talet utställningen Ecce Homo med följande ord:
"Det är ledsamt att många känner sig kränkta i sin kristna tro, men utställningen handlar ju just om att alla måste kunna få uttrycka sin syn på kristendomen.
För mig är det mer eller mindre en självklarhet att just Riksdagen, demokratins hus, står värd för denna utställning ".

Angående Muhammedbilderna uttryckte sig Laila Freivalds för ett par år sedan:
"Jag ber om ursäkt för att vi i Sverige har enstaka personer som är så hänsynslösa och medvetet kränker andra människors religion".

Båda meningarna är uttryckta av ledande socialdemokrater. Vad jag vet hyser inte den borgerliga alliansen någon annan åsikt i frågan. Tvärtom fortsätter vår statsminister Fredrik Reinfeldt att fjäska för islam, senast när han besökte ett halalslakteri i Sverige. Istället för att visa avsky för denna barbariska slaktmetod så sade han "jag har aldrig förstått det där att man inte kan få visa respekt för olikheter...".

Frågan är hur långt Reinfeldt är beredd att gå för att visa respekt för islam. Enligt honom är det det ursvenska som är barbariskt, och tydligen ett missförstånd att halalslakt skulle vara det. Kanske det också är ett missförstånd att sharialagarna är barbariska?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Och värt att nämna i sammanhanget är att kränkningar, förlöjliganden och hädande är saker som muslimer söker hämnd för och t.om kan döda för, medans kristna kan och ska RÄKNA med såna saker. Det *ingår* i efterföljelsen av Guds Son.
Jesus och apostlarna sade att detta SKULLE komma, men att vi trots det är kallade att förlåta och älska de människor som håller på med sånt. Så det är liiiiiite skillnad på hur islam och kristendom bemöter kränkningar. Dock, i samhället borde det rätteligen vara samma skydd (eller o-skydd) för alla religioner och livsåskådningssätt.

- tycker Karl Stig Kristen Svensk

Anonym sa...

Det är skrämmande att vi har en stadsminister, som vill tillåta djurmisshandel. Han är en landsförrädare.

UltraV:s värld sa...

En bra analys, kristna är inte mycket värda idag. Hur man vurmar för islam och sharia är skrämmande, och jag skulle kunna göra hur många jämförelser som helst om bemötandet från våra styrande mellan den kristna tron och islam, och kristendomen är i en verklig strykklass.
Från att ha brutit ner kristendomen i Sverige, går man till att försöka islamisera Sverige i alla möjliga sammanhang, särskilt dessa inom socialdemokratin och vänstern som alltid ogillat religioner!

Greger Rutgerson sa...

Tack för kommentarerna!

Ja, speciellt vänsterns fjäskande för islam är obegripligt. Vänstern som alltid gått så hårt åt och velat utrota kristendomen för att denna skulle vara så kvinnofientlig anklagar nu islams kritiker för att vara sjuka genom att benämna dem som "islamofober". Ja det är mer än obegripligt.

Johan K sa...

Jag kan hålla med om att det är fel med djurplågeri och därför bör alla slakterier tas bort oavsett religiös läggning. Det är skönt att se att även Sverige Demokrater vill värna om djuren i vårt land.

Dock har jag svårt att förstå vad som provocerar så mycket med Ecce Homo och med muslimer.

Greger Rutgerson sa...

Johan K

En väsentlig skillnad i dagens Sverige är att en kränkning av kristendomen och försköning av islam är politiskt korrekt, medans motsatsen är politiskt självmord. Mot den kristna tron är vilka angrepp som helst tillåtna, medans angrepp mot islam är förbjudna. Då är vi "islamofober".

feminix sa...

Tack, Greger! När man läser din blogg får man tillbaka hoppet om mänskligheten.

Haubits sa...

Det finns ingen stans i hela världen som Bibeln vanhelga så mycket som i Israel (som du iof. är vän med), där eldas bilblar på gatorna av judarna!

/haubits