torsdag 9 oktober 2008

Nytt kristet vänstermanifest - antikristet manifest?

Sveriges kristna socialdemokrater – Broderskapsrörelsen, gav nyligen ut vad de kallar för NYTT KRISTET VÄNSTERMANIFEST (Se också DAGEN ). Peter Weiderud, Ulf Bjereld och Anna Ardin går gemensamt emot vad de kallar för den kristna högern och förklarar sig följande:

"Där den kristna högern exkluderar och gör skillnad mellan människor vill vi, den kristna vänstern, inkludera".

Den politiska korrektheten löper som en röd tråd genom manifestet bl.a. genom programpunkter som:

"bekämpa islamofobin", "all kärlek är bra kärlek", och "Ett öppet Europa".

Den kristna vänstern försöker i vanlig ordning att placera den kristna tron i sitt eget fack för att tjäna deras syften, och förespegla att Jesus skulle vara en socialist. Men Jesus låter sig inte placeras i politiska fack. Han är över allt detta och mer än detta. Jesus är varken vänster eller höger. Nej, Han säger själv följande: "Jag är vägen och sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom genom mig" (Joh. 14.6).
Den kristna tron handlar inte om att acceptera allt och "vara snäll med alla". Varje försök att placera Jesus i ett politiskt fack är att förminska Honom. Jesus inkluderar inte förutsättningslöst alla, utan Han är mycket radikal i sitt budskap. Liv eller död, himmel eller helvete, är buden. Den kristna tron handlar om att tro på att Jesus är den Han sade att Han är, och följa Honom. När den kristna vänstern urskiljningslöst extremförklarar varje kristen som vill leva efter Guds Ord så extremförklarar den Jesus själv. I praktiken är den enda tillåtna och accepterade tron för dem ett urvattnat evangelium där allt är legitimt bara vi iklär det fina ord som "kärlek", "Solidaritet" eller "jämlikhet".

Felicia Sværen bemöter Broderskapsrörelsen manifest i tidningen Världen idag i artikeln Publikfriande vänstermanifest. Värt att notera är följande ord hon säger:

"Och det är här jag slutar känna igen mig över huvud taget. Jag är 27 år, bekänner mig som kristen, tror på att alla människor älskas av Gud och gråter i mina böner till Gud över de fattiga och svaga. Så långt får jag kanske också vara med i den kristna klubben som inkluderar alla. Men jag tror dessutom starkt på äktenskapet mellan man och kvinna och jag är övertygad om att inte all kärlek är bra kärlek. Gör detta mig till en högerkristen? En extrem kristen? Kanske hör jag till en av de där hemska kristna där borta i USA som stödjer landets president?".


Hon talar här för många kristna i dagens Sverige. Att i någon form bekänna en tro och moraliska värderingar som bygger på den kristna tron innebär att man direkt blir placerad i det högerkristna facket. Måste man välja mellan att vara namnkristen och högerkristen? Det politiska debattklimatet i Sverige är svartvitt och saknar all objektivitet. Lever man efter den kristna tro man säger sig ha så betraktas man som högerkristen. Tycker man inte att alla människor på denna jord förutsättningslöst ska få komma till Sverige och leva på vårt välfärdssystem så kallas man för rasist. Måste det verkligen vara så?

6 kommentarer:

vinterbadaren sa...

Slöddret borde anmälas till Konsumentombudsmannen, maken till falsk varudeklaration har väl sällan skådats. Problemet med den "Kristna vänstern" är att men EJ äro kristna utan snarare en ulv i fårakläder i sitt krypande och fjäskande för den politiska och fascistiska kvasiideologin Islam.

"Vinterbadaren"
agnostiker

Sanna Hill sa...

Bra skrivet! Kul att se en kristen nationalist, själv tycker jag att nationalism och kristendom passar utmärkt ihop. Och med "kristendom" menar jag inte den kristna vänsterns syn på kristendomen...

carl b sa...

Varför har du problem med att kallas för rasistisk högerkristen när det är det du är? Du och Felicia Sværen är ju båda två exempel på broderskapsrörelsen tar upp?

Humle och Dumle sa...

Har prenumerarat på Världen Idag under flera år. Mats Tunehag och Ulf Nilsson är underbart raka och klara i sina politiskt inkorrekta analyser. Men.... ju närmare valet vi närmar oss desto mer icke-sakligt trams skriver de om SD och problemen med vårt mångkulturella samhälle. Tyvärr blir det sista året med VID. Allt jag vill ha finns numera på nätet.

Greger Rutgerson sa...

Humle och dumle,

Jo det är sant att även Världen idag med dess medverkande gestalter är mer eller mindre fångade i det politiskt korrekta nätet. Visst hör man av och till kritik mot t.ex. islamiseringen och avkristningen. Men att ge sin röst till något parti som vill motverka dessa saker vill man inte uppmuntra. Kd verkar vara en helig ko bland frikyrkliga och karismatiker.

Haubits sa...

Hur fan kan du kalla dig "nationell" om du anser dig "vän med Israel", som du tydligen inte kan uttrycka på ditt eget modersmål heller!

Dom är ju de ultimata multi-kulti folket, som parasiterat på väst i 700 år. Om alla folk gjorde som israelarna, tycker du att världen vore en bra plats då eller?

/Haubits