söndag 30 november 2008

Aftonbladet i sitt esse på Karl XII:s dödsdag

Idag har nationalister samlats på vissa platser i landet för en marsch på Karl XII:s dödsdag. Något som tidigare har resulterat i problem med skadegörelse och fysiska personangrepp mot deltagarna.

Som vi vet brukar nyhetsrapporteringen inte vara speciellt objektiv när det gäller människor som älskar sitt fosterland. Vanligtvis brukar rapporteringen av nationella möten och demonstrationer vinklas så att det framstår som att det är mötesdeltagarna eller demonstranterna som är problemet när det i själva verket är motdemonstranter från extremvänstern som angriper de nationella med odemokratiska medel.

Aftonbladet tar här hem priset bland kvällstidningarna. Medan Expressen, DN och GP upplyser om att det är motdemonstranter som har stått för dessa vidriga gärningar så beskriver Aftonbladet hur "Poliser har attackerats i Lund i samband med de demonstrationer som hålls i dag, 30 november" samt att "En mängd åskådare och vanlig allmänhet har fått springa för att komma undan". Aftonbladet beskriver också hur "Motdemonstranter vid entrén har bränt facklor och pyroteknik", men knappast någon antydan i artikeln om att att det är dessa motdemonstranter som saknade tillstånd som också har stått för glas och stenkastningen. Det vill de få läsaren att tro att de nationella stod för!

Taktiken är givetvis att förvrida sanningen och ge folket intrycket av att det är de nationella som är problemet och att det är de nationella som är extrema. Utan att ta ställning för alla de som marscherar så är det beklagligt eftersom denna taktik drabbar alla sverigevänner oavsett vilken form av mötesordning det handlar om. Ty hos de vänstervridna PK-medierna görs ingen åtskillnad. Om det så är sverigedemokrater, nationaldemokrater eller rent nazistiska grupper så placeras alla i samma fack. Syftet är att strypa den sakliga debatten och förhindra att sverigevänner och massinvandringskritiker får göra sin röst hörd.

Inga kommentarer: