söndag 16 november 2008

Ytterligare en skam för Sverige


En ung ensam mamma med sin treåriga dotter har utvisats till Kongo efter tre år i Sverige. I Aftonbladet kan vi läsa:
"Hon hade skaffat ett nytt liv i Sverige. Lärt sig svenska och börjat studera. Efter att hon bott här över 3 år bestämde Migrationsverket att Lys Nsem och hennes dotter ska till Kongo – ett land som UD avråder svenskar att åka till."

Den treåriga dottern Jessika har bott hela sitt liv i Sverige och hennes mamma Lys, 19, har lärt sig svenska och börjat studera. Men ut har de blivit skickade, och till ett land som Svenska utrikesdepartementet sedan 2006 har avrådit från resor till. Sedan ett par veckor har läget dessutom blivit förvärrat och oroligt.
Åsa Palmgren, tillförordnad ambassadchef i Kinshasa, vågar inte röra sig ute på kvällstid utan att sitta i ett fordon.

Detta fall är bara ytterligare ett av många exempel på den omänskliga och orättfärdiga invandringspolitik Sverige för. Massor av ekonomiska lycksökare, kriminella, krigsförbrytare, islamister, våldtäckare m.m får stanna medan de som verkligen har behov av att stanna skickas iväg! Låt utsatta kvinnor få stanna, men skicka tillbaka alla de som inte har här att göra!

3 kommentarer:

Stygge Sigge sa...

Och vad var det för fel på Dubai kan man fråga sig. Hade Socialbyrån AB stängt månntro??

Anonym sa...

Jag är också kritisk till Sveriges invandringspolitik.

Och herregud...varför är det så att man utvisar någon som faktiskt kommer hit, lär sig språket och försöker anpassa sig till det nya land hon har hamnat i ? Det är orimligt!

Medans man låter de som begår brott, bla våldtäkt och misshandel stanna! Det är sjukt. Dottern hade bott hela sitt land i det här landet.
Varför utvisa dem ?


Förstår mig inte på logiken i vissa fall...

Anonym sa...

Det här är medaljens baksida. Att de som verkligen är flyktingar och i verkligt behov de skickas hem som dessa tu. Ta dessa i Boden som håller en stad i skräck och vad ger detta för signaler.
Flyktingar är inte alla flyktingar. Tyvärr är det så.
Hur ska vi komma åt detta ?
Vilken rättvisa och solidariet kommer vi att kunna ha i framtiden ? Invandringpolitiken måste förbättras det kämpar SD för.
BH