söndag 2 mars 2008

Dags att byta ut poliskåren

Polisens insatsstyrka stormade i somras av misstag 20-åriga Ida Gards lägenhet i jakten på en rånare. Hon blev väckt mitt i natten av att maskerade män höll fast henne i sängen och blev sedan uppsliten ur sängen medan polisen undersökte lägenheten. När polisen upptäckte misstaget så lämnade de lägenheten utan att ens ge någon ursäkt. Ida fick dessutom själv stänga lägenhetsdörren som polisen lämnade öppen efter sig.

Misstag kan begås även av polisen. Men har man begått misstag så måste man kunna be om ursäkt och beklaga det inträffade. Så blev det inte i detta fall. Först efter tidningsskriverier och allmänhetens upprörda reaktioner fick Ida efter flera dagar en blomma av polisen.

Det självklara borde i ett sådant fall vara att de poliser som begick misstaget dagen därefter hade besökt henne för att beklaga det inträffade. Något hon själv också önskade skulle ha skett.
Det är inte bara Idas förtroende för polisen som har minskat, även många andras. Polisens nonchalans och brist på respekt för de medborgare de av medborgarna är avlönade för att hjälpa är beklämmande.

I dagarna fick Ida besked att hon inte får något skadestånd, eftersom hon inte med läkarintyg har kunnat bevisa att hon mått dåligt av det inträffade.
Motiveringen från Björn Malmkvist på Rikspolisstyrelsens rättsenhet är: "Vi kan ju inte betala ut skattebetalarnas pengar på vilka lösa grunder som helst".

Man kan inte annat än häpna. Vad är det för känslolösa och korkade idioter vår poliskår består av egentligen??? Det är uppenbart att det är hög tid att rensa upp i poliskåren. En polis som begår övergrepp mot folket hör inte hemma i en demokrati utan i en inhuman diktatur.
Men som konstaterats tidigare: Sverige har ju för länge sedan upphört att vara en sann demokrati, så detta fall är därför egentligen inte alls förvånande!

Norrbottenskuriren
Radio Norrbotten

1 kommentar:

Anonym sa...

Påskhelgens rubriker lyser lång väg.
Knivarna de nya vapnen har inte heller denna helg lyst med sina frånvaron.
Sverige har blivit rena rama slaktplatsen för de som springer omkring och viftar md knivar.
Hur länge kan detta fortgå innan sjukvården havererar totalt.
Vad kostar alla knivdramen landet ?