onsdag 16 april 2008

Miljöpartiet rensar ut "främlingsfientligheten"


72-årige miljöpartisten René Lundström från Svedala, riskerar efter 20 år som aktiv politiker att uteslutas ur partiet. Kravet på uteslutning ställs av Maria Ferm och Rasmus Ling, båda miljöpartister i Malmö. Orsaken är att Lundström inte följde majoritetens linje om ett helt kravlöst mottagande av flyktingar.

Lundström lade ner sin egen röst och lade fram en egen motion istället. Lundström kräver i motionen att flyktingar som kommer till Svedala ska skriva på ett kontrakt som innebär att de förbinder sig att lära sig svenska och svensk kultur, kvinnors lika värde samt att inte misshandla sina barn eller könsstympa sina döttrar.
En sådan motion gick inte för sig i Miljöpartiet. Motiveringen är enligt Rasmus Ling att "den utan belägg pekar ut invandrare", och är "oacceptabla främlingsfientliga åsikter".

Detta fall belyser det faktum att Miljöpartiet inte har något intresse av att de invandrare som kommer hit ska fungera i vårt samhälle och följa svenska lagar, och med sin politik därmed oundvikligt kommer att fortsätta göra Sverige till ett ännu otryggare land att leva i.

Eftersom "främlingsfientlighet" enligt miljöpartiets definition inkluderar att ställa krav på invandrare utgör det ett starkt skäl för Svedala kommun och dess invånare att fortsätta vara "främlingsfientliga".

De Svedalabor som vill variera den lugna och fridfulla tillvaron med lite mångkultur kan ju enkelt ta pågatåget till Malmö och göra en nattpromenad runt stan!
.

Inga kommentarer: