måndag 4 augusti 2008

Abd al Haqq Kielan - motståndare mot rasism och diskriminering?

Abd al Haqq Kielan, f.d. Leif Karlsson, som är imam vid moskén i Eskilstuna och ordförande för Svenska islamiska förbundet beklagar sig över att folkpartisten Camilla Lindberg anser att hon blev bestulen av en muslim för att hon är judinna. Hur det förhåller sig med det är en sak. Det som är intressant att notera är att han anser att det är ett "rasistiskt påhopp" genom att hon ”utnämner en femtedel av mänskligheten till tjuvar”.

Vad jag vet är en muslim inte en människoras. Lika lite som en kristen, en homosexuell eller en arab. Dock så innefattas samtliga av dessa utom den kristna till begreppet "folkgrupp".

Abd al Haqq Kielan är också med i en referensgrupp hos diskrimineringsombudsmannen, DO.
Rätt man på rätt plats? En man som har sagt bl.a. att: "Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet" samt "Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med".

En person som har uttalat sig på så sätt har nu mage säga om Camilla Lindberg : "Det är helt enkelt ytterst omdömeslöst. Jag förstår inte hur man kan säga så som hon gör".

Abd al Haqq Kielan vill framstå som motståndare mot diskriminering, något som vid en enklare studie snabbt avslöjar honom som en hycklare.
Han kallar muslimer för en människoras.

Han skulle behöva gå kurs i ordförståelse. Något han dock inte behöver för att få att bli respekterad och få inflytande i det Nya mångkulturella Sverige. Han är helt enkelt precis så politiskt korrekt som han behöver. Han har gott sällskap av de två största partiernas ledare Mona och Fredrik, vilka båda är muslimkramare och Sverigehatare. De skulle alla tre behöva gå samma kurs i ordförståelse.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dina inlägg! Alltid läsvärda och insiktsfulla! Go man, go! Med visdom, kärlek och frimodighet skall sanningen segra. På alla plan.
//Östen med Rösten, numera med ny mc också :-)

Anonym sa...

ni e en bunt ynkliga,patetiska rasister som inte tal andra manniskor bara for att dem har det lite battre an ni.o ni vet vart det leder INAVEL.....

feminix sa...

Ofattbart att någon kan konvertera till islam. Kusligt!
Tack för att du skriver så bra!