söndag 3 augusti 2008

Göran Skytte prickar rätt om gayrörelsen


I Svenska Dagbladets ledarsida 2 augusti går Göran Skytte tillrätta med den särställning gay-rörelsen har fått i samhällsdebatten. Han beskriver hur den har utvecklats från en undergroundrörelse till ett etablissemang som inte får ifrågasättas.

Pridefestivalen har blivit en priviligierad institution som de etablerade partiernas ledare glatt tågar med i. Man kan fråga sig varför? Ja inte är det för att vinna gunst hos den breda folkmassan. Nej, det är för att vinna gunst hos mediaetablissemanget.

Jag läste någonstans att endast några få procent av de homosexuella beräknas vara medlemmar i RFSL. Trots det försöker RFSL framställa sig som företrädare för homosexuella överlag.
Flera av min vänner är homosexuella. Samtliga av dem tar avstånd från spektakler som Pridefestivalen, vilken de upplever endast förstärker bilden av homosexuella som fräcka, promiskuösa och översexuella personer. De homosexuella som inte är sådana och försöker bli betraktade som civiliserade och respektabla medborgare kämpar alltså i stark motvind. HBT-rörelsen har fått oförtjänt stort inflytande i samhället och har av den vänstervridna mediaapparaten fått förmånen att diktera vad som gäller inte bara för alla homosexuella, utan för hela svenska folket.

Homosexuella kan uttala sig hursomhelst om kristna och den kristna tron, men kristna(eller någon överhuvudtaget) får inte ens uttrycka ett ogillande om homosexualitet som sådant.
Att ha en moralisk åsikt om homosexualitet är inte detsamma som att hata homosexuella. Det är heller inte varken en fördom eller en fobi. Det är just en ÅSIKT.
.
Och varför är det främst kristna som svartmålas av HBT-rörelsens företrädare? Jag har aldrig träffat någon kristen som hatar eller vill skada homosexuella (vilket ju är raka motsatsen till vad den kristna tron står för), däremot många hedningar som skulle vilja bunta ihop dem allihopa och dräpa dem. Att som HBT-rörelsens företrädare utse kristna värderingar som en grogrund för hatbrott mot homosexuella är därför helt befängt. Vore det inte då mer sakligt att gå till angrepp mot Islam? Men det vågar de inte, ty då får de mediadrevet på sig och blir anklagade för att vara "islamofober"! Det är politiskt korrekt att hata kristendomen och att älska islam.

Det politiska etablissemanget har fallit i sin egen grop.
Både islam och homosexualitet har fått särställningar i dagens Sverige genom lagen om hets mot folkgrupp, vilket leder till en paradox: vi måste vara positivt inställda till båda samtidigt. Något som är en omöjlighet eftersom ingen av dem accepterar den andre. Om man ogillar homosexualitet är man "homofob". Om man kritiserar Islam är man "islamofob"! Vi blir politiskt inkorrekta fobiker i vilket fall som helst!

Göran Skytte avslutar sin artikel med att säga: "Och som vanligt har ju vi i Landet Lagom en tendens att alltid bli extrema".
Så precis. Allt som inte är politiskt korrekt betraktas som högerextremt. Inga nyanser, allt är svartvitt. Det har blivit normalt att vara extrem och extremt att vara normal i dagens Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka högre syften tjänar detta att de intelligenta folket (politiker) vandrar med i detta. Jag såg ingen strutsfjäder i röven på fiansministern och ingen utspökning av torr Mona Sahlin.
Röstragg ? Kanske de skulle förburka lite tankekraft på att komma tillrätta med homofobin som slår mot bögar i varje gathörn.
Pussa en bög om du är bög eller gå hand i hand. Risken att råka ut är stor. Det är som stammens idoler när de vill, från ledarhåll.