söndag 7 december 2008

Salem-demonstranternas obehagliga tystnad

Kommunstyrelsens ordförande i Salem, Lennart Kalderén (m), tycker inte om Salem-marschen. Han tycker att den stör och förlamar hela kommunen. Han beskriver i Dagens nyheter:
Manifestationen väckte ett obehag i all sin tystnad. Man kände en slags dov och undertryckt vrede när de tände sina facklor.

I DN kan vi vidare läsa:
Under dagen i Salem kände Lennart Kalderén ingen direkt oro för sin egen säkerhet. Däremot kände han ett stort obehag inför högerextremisternas marsch.-
Det är speciellt läskigt eftersom deras ordningsamma och lugna uppförande är en strategi som ger dem fördelar gentemot den andra sidan som inte sköter sig. Det ger ett intryck av att högerextremisterna är fredliga och demokratiska, något de verkligen inte är.

Lennart Kalderén anser alltså inte att stenkastande ligister som misshandlar andra människor och slår sönder butiker i hela stan är något att oroa sig för. Nej, det allvarliga problemet är dessa förfärliga högerextrema antidemokrater. Till hans förtret uppträder de tyvärr inte som han önskar att de skulle ha gjort. De beter sig nämligen som civiliserat folk och följer de demokratiska spelreglerna. Till råga på allt så är de också obehagligt tysta. Ja man kunde ju bli förtvivlad för mindre!

När de grupper vi håller för högerextrema och antidemokratiska beter sig allt annat än högerextremt och odemokratiskt så har vi två alternativ:

1: omvärdera vår syn på dem
2: omdefiniera innebörden av orden extremism och demokrati

Lennart Kalderén har tydligen valt det andra alternativet! Så nu vet vi, enligt Lennart Kalderén är det högerextremt och odemokratiskt att föra tysta fredliga lagliga demonstrationer!

DN

6 kommentarer:

Incendia sa...

Måste säga att du har en intressant blogg med intressant inlägg, dock tappade jag suget när jag såg "Friend of Israel" hur man nu kan vara det som nationalist.

Anonym sa...

det är sannerligen tragiskt att läsa din blogg, du har verkligen inte förstått guds budskap. Och varför dela in oss i "vi och dom" så konstruktivistiskt, varför inte istället inse att Sverige inte skulle klara sig utan invandrare. Varför? Besök ett sjukhus, ålderdomshem eller vårdcentral. Titta på vilka som jobbar där, läkare från hela världen, förutom Sverige!

Greger Rutgerson sa...

Anonym,

Din kritik är inte alls relevant, eftersom du inte gör någon åtskillnad mellan en reglerad invandring av kompetenta civiliserade personer och dagens kravlösa massinvandring av ekonomiska lycksökare som vill leva kvar i sin stenålderskultur.

Vilken kompetens menar du att vi i Sverige har fått från t.ex. Afrika och arabländerna som vi inte skulle ha klarat oss utan?
Hur många av dessa jobbar idag som läkare på sjukhusen, och hur många är arbetslösa och lever på bidrag, eller bakar pizza och kör svarttaxi? Nog vet vi svaret på den frågan!

Incendia sa...

Greger, det är inte vi som ska försvara oss mot Anonyms påhopp, det är han som ska försvara sig för sina uttalanden. Det han sitter och säger är att vi Svenskar inte duger, och skulle aldrig klara oss som folk utan massinvandring. Det är som att spotta på hela vår historia.

Greger Rutgerson sa...

Tack för din kommentar Incendia!

Visst har du rätt. Hela grunden för deras resonemang är förvanskat. I vissa fall stämmer det att en del invandrare har tillfört Sverige gott, men att försvara dagens massinvandring med t.ex. den tidigare arbetskraftinvandringen är som att försvara fylleri och alkoholism med att det kan vara bra med ett glas rött för hjärtat, vilket läkare säger.

Incendia sa...

Inga problem, det är onödigt att försvara sig mot någon som endast är ute efter att provocera.

Av dom hundra tusentals invandrare som kommit till Sverige så vore det konstigt om ingen av dom skulle tillfört något bra. Men några personers välmående ska inte gå före ett helt folks väl.