måndag 12 november 2007

Blind "betongsosse" eller medveten väljare?

I och med Moderaternas ja till könsneutralt äktenskap så har Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren fått många reaktioner från besvikna moderater som funderar på att byta parti.
I samband med det så manar Kd:s förre partiledare Alf Svensson sina riksdagskollegor till eftertanke och omprövning: Till tidningen Världen idag säger han några mycket kloka ord, bland annat:

"En politiker vars parti byter värderingar bör överväga att byta parti. Till grund för ett politiskt engagemang ligger en bestämd värdegrund. Ändras den måste man ifrågasätta sitt engagemang.- Stämmer mina värderingar ihop med mitt partis? Det är en fråga som politiker i dag bör ställa sig".
Moderater och folkpartister har rätt att omdana sin politik hur mycket de vill, men som enskild politiker måste man leva i överensstämmelse med sina värderingar så långt man mäktar och vara trovärdig gentemot sig själv. Man kan inte stötta en inriktning som går åt ett annat håll än det man själv tror är det rätta. För varje enskild ledamot måste det finnas en gräns, annars är det ju mycket märkligt
.

Alf Svenssons maning till riksdagskollegorna är befogad och relevant. Hur många exempel finns det inte över människor som verkar ha svurit en ed att vara ett parti troget "i nöd och lust" och sedan inte bryr sig om hur partiet utvecklas? "Jag har varit sosse hela mitt liv och ska så förbli" är ju ett exempel på en inställning som inte är helt ovanlig bland riktiga "betongsossar".

Många socialdemokrater håller blint fast vid sitt gamla parti utan att inse att partiet har föga gemensamt med det parti de en gång gick med i. Av den ursprungliga välfärdsideologin och folkhemstanken finns snart ingenting kvar. Dagens socialdemokratiska ledare har nästan totalt raserat det samhälle deras företrädare var med om att skapa. Men det förstår inte betongsossarna. De förstår inte att Socialdemokraterna lever på gamla meriter, och att de fina orden har givits en annan innebörd!

Alf Svenssons ord till den borgerliga alliansen är kanske därför i första hand något som Socialdemokrater borde ta till sig.

Förutom att inte tala om Alf Svensson själv! För vad gör han egentligen hos Kristdemokraterna???
Kd har i så hög grad givit sig under den politiska korrektheten att man på allvar kan ifrågasätta om dess existens är berättigad.

Utvecklingen i Kd är liknande den som de andra borgerliga partierna håller på att genomgå, och Socialdemokraterna har genomgått. Resultatet av det är tydligt: en liknande vandring av medlemmar från Moderaterna till Kristdemokraterna som nu är i antågande ser vi också från såväl Socialdemokraterna och Kristdemokraterna till Sverigedemokraterna.

*En stor del av det svenska folket vill stoppa den massinvandring som pågår.

*En stor del av det svenska folket vill inte att deras land ska förvandlas till ett mångkulturellt kriminellt getto.

*En stor del av det svenska folket vill inte att moskéer ska bli en utmärkande del av det svenska landskapet.

Ändå röstar en stor del av det svenska folket på samma gamla partier de alltid gjort. De fortsätter att rösta på partier som inte försvarar deras åsikter. Hur länge till?

Alf Svenssons maning är alltså högst befogad för en betydande del av det svenska folket inklusive honom själv. Det är en maning till oss alla att inte vara blinda "betongsossar", utan att ta reda på i vilken grad det parti vi röstar på verkligen står för våra värderingar. Fina ord räcker inte när resultatet av politiken genomgående blir den raka motsatsen till vad den politiska ideologin förespråkar. När slagorden har blivit helt omdefinierade så kan det låta likadant men ändå betyda något helt annat.

För den som älskar Sverige och tycker det ska återgå till att bli det trygga folkhemsland det en gång var så finns det bara ett alternativ: att rösta på ett nationalistiskt parti som värnar om vårt svenska nordiska kulturarv och vill sätta stopp för den kravlösa massinvandringspolitiken.
Den rådande situationen i Sverige är nämligen inte en oundviklig förändring utanför vår förmåga att påverka, utan ett resultat av den politik som förts de senaste decennierna! En politik som samtliga riksdagspartier är fullt eniga om att fortsätta driva.

Därför råder jag Alf Svensson att ta sin maning till den borgerliga alliansen på allvar även för sin egen del. Kanske det kunde resultera i att han gör som en del av hans partikamrater redan gjort (och många fler kommer att göra): lämnar Kristdemokraterna för det parti som ideologiskt redan har tagit dess plats: Sverigedemokraterna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tillhört X- partiet i hela mitt liv och inte tänkte jag mig att detta landet skulle bli ett mångkulturellet getto.
Så blev det och jag är ändå mitt parti trogen ?
Åsikter är som spikar, lätta att slå in ?
Men svårare att dra ut ?

Greger sa...

Det är viktigt att inte låta ett parti bli "heligt", även om det kanske är lätt hänt. Om man inte ser något annat bättre alternativ röstar man på det gamla vanliga. Samt om ett parti man egentligen tycker bäst om inte har någon chans att ta sig till riksdagen, vilket då kan kännas som en bortkastad röst.
Få är beredda att ge sin röst till ett parti som i bästa fall kan få 1%.

De flesta såväl statsvetare som ledarskribenter betraktar det idag som ett faktum att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen 2010. Det borde motivera såväl kristdemokrater som andra att ge sin röst till Sd nästa val!

Anonym sa...

Det lutar mot att även många "gråsossar" börjar tänka till.