onsdag 21 november 2007

Ännu ett avhopp till Sverigedemokraterna

Idag kunde vi läsa den glädjande nyheten att ännu en aktiv politiker har bytt parti och anslutit sig till Sverigedemokraterna. Sten Andersson och Michael Zand är två av de politiker som tidigare har bytt parti. Nu har också Daniel Nord från Malmö valt att gå över till Sverigedemokraterna.

Daniel Nord motiverar sitt beslut på följande sätt:
"Jag förstår nu att mitt arbete för en mer konservativ politisk inriktning ej bör bedrivas inom moderaterna och "Alliansen", då dessa för alltid har lämnat sina ursprungliga värderingar bakom sig. Jag lämnar därför de nya moderaterna och Alliansen, för att istället gå med i Sverigedemokraterna. Ett parti som idag står ensamt i kampen för att försvara gamla moderata ideal såsom familjen, försvaret, den svenska kulturen och Sveriges självständighet."

Denna nyhet var ingen överraskning. Vi vet att alltfler människor i Sverige upptäcker att Sverigedemokraterna mer står för deras åsikter än det partier de hittills har röstat på och officiellt sympatiserar med. Många vågar dock inte säga det öppet, eftersom det medför ett pris att betala: man riskerar då att bli utfryst, bespottad och anklagad för att vara "rasist" och "främlingsfientlig". Man riskerar att förlora vissa av sina "vänner". Man kan förlora sitt jobb och bli utesluten ur a-kassan. M.m.

Daniels beslut visar därför på ett stort mod. Det visar också att hans mål med politiken inte som hos många av riksdagspolitikerna är att få en hög ställning i samhället eller en hög inkomst med lyxpension redan i tidig ålder. Då hade han stannat kvar hos Moderaterna eller flyttat till Socialdemokraterna. För vill man hamna i den sitsen så gäller det att gå den politiska korrekthetens väg!

Vi väntar nu bara på att fler politiker ska följa Daniels exempel. När ens politiska parti inte längre står för den ideologi det en gång stod för, och säger sig stå för, så är det dags att byta parti!

Välkommen till Sverigedemokraterna Daniel Nord!

SYDSVENSKAN

10 kommentarer:

Jorma sa...

jag tror vi bara har sett början på en allt högre ström med avhopp ifrån PK-partierna, till SD.

Var det nu på Söndag som det skulle vara möte? Glömde ju fråga vilken dag det skulle vara:(

Anonym sa...

Det här är banbrytande. Nästa val blir rafflande.

Greger sa...

Helt säkert Jorma.
Jag är också helt övertygad om att detta bara är "den ringa begynnelsen"!

Anonym sa...

Hur kommer det att se ut när SD som parti sätter sig i de gyllene salongerna ?
Kompromissar man bort den politik partiet står för ?
Smälter man in och blir lika rättstrogna (ideologiskt) som de övriga etablerade partierna ?

Anonym sa...

SD kandidaterna blir säkert lika bländade av honungskakan och de får säkert lika många fallskärmar som de övriga partierna.
Då är det i alla fall svårt att slå ner på de arvoden dessa plockar med sig, även när de går ut på nya uppdrag för att pröva sina vingar.

Greger Rutgerson sa...

Risken finns alltid att ett parti när det har blivit "rumsrent" (vilket även Sd kommer att bli en dag) ELLER för att bli rumsrent kompromissar med sin ideologi. Vi får hoppas att Sd inte genomgår samma utveckling som Kd har gjort.

Anonym sa...

Ta exemplet Kd och bensinskatten som var en viktig valfråga.
Hur blev det med det vallöftet ?
Hur många liknande exempel finns ?

Greger sa...

Det finns många exempel. Närmast tänker jag på Folkpartiet som inför förrförra valet talade om språkkrav för invandrare, vilket inte blev något av.

Anonym sa...

Detta med språkkrav för invandrare vågade de övriga partierna väl inte sluta upp på. De har ju väljare i dessa led.
De fegar ur när det hettar till ?

Anonym sa...

Språkkrav är i och för sig ett litet krav. Lever man i ett land så lär man sig väl språket och tar del av den kultur som finns i landet eller som Sverige i detta fall.
Man tar väl seden dit man kommer ?