torsdag 22 november 2007

Leve den kristna friskolan!

I tidningen DAGEN kan vi läsa om att Livets ords kristna skola kommer högt upp på skolverkets lista över betygen på landets skolor. Detta är inte något förvånande: en disciplinerad kristen miljö har alltid varit en mycket bra grund för ett effektivt lärande.
Se artikeln i DAGEN

Två exempel på den främsta motsatsen är en mångkulturell skola och en muslimsk friskola. Allt enligt bloggen Muslimska Friskolan. Det finns därför all anledning att vara positiv till kristna friskolor och negativ till muslimska friskolor/statliga mångkulturella flumskolor!
Se artikeln: MUSLIMSKA FRISKOLAN

Tillägg:
Tidningen DAGEN utövar tyvärr åsiktscensur och tog bort min blogg från sin Twinglylista i den ovan länkade sidan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte lite fel att blanda ihop kristendom och skolundervisning ? Måste barn gå i sina föräldrars fotspår när det gäller religion överhuvudtaget?

Har det inte visat sig att det inte är i tiden alls där religioner också är statsskick.

Då får vi nog i Sverige tänka till en del om livets ord och om andra kristna skolor.

Anonym sa...

Håller helt med i din analys. Kristna friskolor är välskötta och trevliga. Ungefär som svenska kommunala skolor var på 50-talet. Muslimska friskolor är uppfostringsanstalt för judehatande och svenskhat + att de är värdelösa på att lära ut.

Greger Rutgerson sa...

Varje samhälle måste bygga på någon värdegrund. Antingen baserar sig denna på kristendom, islam, ateism eller någon annan religion. Även om det i många fall förstås är uppblandat. Sverige har under 1900-talet övergått från att vara lite av en "kristen socialism" till att bli ateistisk. Och nu håller landet på att islamiseras. När avkristningen sker så går det snabbt utför.

Jag tror att kristendomen som grund för ett samhälle är det bästa för ett fungerande och tryggt samhälle. Detta ska förstås inte innebära en kristen dikatur där folket tvingas att bli kristna, men däremot att värdegrunden är kristen.

Anonym sa...

Värdegrunden ska väl kunna tänkas vara det demokratiska samhället, där vi har alla byggstenar som religionsfrihet, yttrandefrihet och vad vi nu kan tänkas ha för friheter (med ansvar).

muslim sa...

om 40-50 år är Islam den dominerande religionen i Sverige. Den vita ariska rasen är en minoritet och på god väg mot undergång. Själv har jag 8 barn jah lever gott på socialen och skulle aldrig tänka mig att arbeta så länge statsministern inte är en imam.

Anonym sa...

Muslimen drömmer och jag dräömmer också om ett samhälle där kvinnor inte går i ledband och i sjöja,
De (kvinnor) ska visst inte arbeta heller utan vara pass upp till männen.
Har de muslimska männen så mycket från soicialen att de har råd att försörja fruar och 8 barn.
Grattis ! Så mycket utdelning är det inte från socialen.
Nångra speciella normer finns inte för muslimer vad jag vet.
Lev fattig om du inte vill jobba för sitt uppehälle.
Sverige bjuder ?