lördag 17 november 2007

Högerextremism och vänsterextremism är samma skit

Den före detta nazisten och medlemmen i Vitmakt-rörelsen Carl Wennerstrand talade i veckan för 600 gymnasieelever i Luleå i en föreläsning arrangerad av Röda korset och Mötesplats Luleå mot rasism. Ett arrangemang som blev uppmärksammat i såväl Norrländska Socialdemokraten och Norrbottenskuriren.

Kampen mot rasism (i ordets rätta bemärkelse) är viktig och måste ständigt fortsätta. Det ger dessutom en extra tyngd när en f.d nazist ställer sig upp och berättar om sin omvändelse från denna destruktiva och människofientliga ideologi. Frågan är dock vad Carl Wennerstrands omvändelse egentligen har inneburit.

Ett par saker han säger är speciellt belysande och värda att kommenteras:

"Vi satt i rörelsens ledares lägenhet och pratade skit om invandrare och bidragstagare dygnet runt. Vi visste vad allt elände beror och inget var vårat fel. Det var invandringen eller böglobbyns fel, säger han"

"Ingen är så dum att han tror på de rasistiska åsikter som de främlingsfientliga grupperna sprider. Personliga orsaker gör att man fångas av de här grupperna. Vi måste motverka dessa krafter, gå emot deras vilseledande budskap. Annars har vi Sverigedemokraterna i riksdagen efter nästa val, säger Carl Wennerstrand bekymrat."


Vissa människor har en benägenhet att bli extrema i vad de än hänger sig åt. De kan totalt byta sida men hamnar i vilket fall i en ytterlighet. Carl Wennerstrand hör uppenbarligen till den gruppen.
Att förutsättningslöst placera alla som ställer sig kritiska till dagens massinvandring, avkristning och islamisering av landet i samma fack som de som öppet hyllar Hitler och förespråkar utrotning av "lägre stående raser", visar att han saknar förmåga till en objektiv bedömning och att han inte kan skilja på sak och sak.
Det är inte bara irrelevant, utan även obarmhärtigt och kränkande mot alla de svenskar som har personlig erfarenhet av de negativa konsekvenserna av den rådande politiken, och därför vill arbeta för en förändring.

Att dra paralleller mellan Vitmakt-rörelsen och Sverigedemokraterna är fullständigt osakligt. Sverigedemokraterna har aldrig påstått att alla problem är invandringens fel. Ej heller att alla invandrare är ohederliga och utnyttjar systemet.
Sverigedemokraterna tar fullständigt avstånd från rasism och nazism.

Därför är det inte Sverigedemokraterna som framför vilseledande budskap, utan Carl Wennerstrand i sin politiskt korrekta mångkulturvurmande roll som ex-nazist! Han har hoppat från det ena svartvita diket till det andra.
Förut gick han extremhögerns ärenden, nu går han extremvänsterns. Det är samma skit båda två!

Inga kommentarer: