måndag 24 september 2007

Sluta klumpa ihop nationalister

Anna-Charlotte Marteus går i artikeln Sluta klumpa ihop muslimer emot generaliseringen av muslimer.

Hon säger en del saker som är värda att reflektera över:

Det går inte att undvika kollektiva begrepp. Vi tänker och talar i kategorier. Det är praktiskt. Men vi måste vara ytterst medvetna om hur och när vi kollektiviserar, i synnerhet när det gäller minoriteter och i synnerhet när känslorna svallar. Jag får många mejl och samtal från islamofober. Hela deras argumentation, deras världsbild, är uppbyggd kring det kollektiva begreppet ”muslimerna. Muslimer framstår inte som individer i deras värld, utan som en snabbt celldelande, flerhövdad organism. Om en muslim våldtar, är således alla muslimer våldtäkts-män. Om en bidragsfuskar, bidragsfuskar alla. De bebor många kroppar, men styrs av en enda, listig intelligens.Så var på er vakt...”
Sverigedemokraterna är på sin vakt. På partiets hemsida råder kokande belägringsstämning.”När brinner den första ambassaden?” bloggade Jimmie Åkesson redan den 31 augusti. Han anade en ”internationell storkonflikt” och skrev domedagsmässande att ”Fredrik Reinfeldt försvarar – än så länge – yttrandefriheten!”Bloggkommentatorerna är med på noterna. En skriver: ”Såg just aktuellt kl 18.00. I Örebro står flera hundra konservativa muslimer och ropar Alluh Akbahr! Hur ska det går för Sverige?”
”Personalen på de svenska ambassaderna borde flyttas därifrån så snabbt som möjligt,” skriver en annan.”Den svenska eftergiftspolitiken styrd av ryggradslösa politiker framröstade av ett ryggradslöst folk tolkas snabbt av den muslimska världen som en svaghet vilken kan attackeras genom hot,” skriver en tredje. Seriösa politiker och medier måste motstå frestelsen att bidra till den här sortens belägringsstämning. Den är drivhusluft för främlingsfientliga krafter
."

Hon fördömer en generalisering, vilket hon har rätt i, för det är alltid en fara. Dock så är hon inkonsekvent i sitt resonemang. Precis samma attityd som hon fördömer när det gäller muslimer visar hon själv mot nationalister. Alla muslimer är inte extremister. Men det är inte alla nationalister heller. Det är dock den koppling hon i sedvanlig politisk korrekthetsanda vill göra till Sverigedemokraterna.
Istället för att reflexmässigt utse islamkritiker till ”islamofober” så borde hon reflektera om det ändå inte kan finnas någon saklig anledning att visa en oro för den rådande situationen i Sverige:

Att en betydande del av de muslimer som har kommit till Sverige inte visar sig villiga att anpassa sig till vårt land och samhälle, är inte det ett orostecken?

Att muslimska ledare i Sverige börjar ställa krav på särrättigheter, och kräver en respekt för sin religion som de inte är beredda att själva visa för andras religion, är inte det en orsak till att ifrågasätta importen av muslimer?

Att hundratals radikala muslimer står i örebro och ropar Allah Akbar! Är inte det en orsak att fundera på vad som är på gång?

Det är fel att dra alla över en kam. Det är dock vad det politiska etablissemanget gör. ”Högerextrem” och ”främlingsfientlig” är de epitet som utan urskiljning tilldelas var och en som vågar sig på det förbjudna att i någon som helst form kritisera en kravlös massinvandring av personer varav den överväldigande majoriteten inte är flyktingar. Alla ska med! Utom de som anser att den svenska traditionen och kulturen är något av värde.

Sverige är inte som förut. Det har blivit otryggare och mer kriminellt. Vi har fått nya företeelser som inte var kända här för bara 20 år sedan: gängrån, hedersmord, gruppvåldtäkter, släktfejder. Samtliga dessa är direkt relaterade till den invandringspolitik där Sverige blåögt har tagit emot kreti och pleti.

Om bonden låter dörren till hönshuset stå vidöppen så kan han räkna med att räven också lär slinka ditin. Men så långt kan inte de politiskt korrekta politikerna tänka. O nej; alla invandrare är hederliga, inte skulle väl någon vara så elak att de utnyttjade vår godtrogenhet??? Att statistiken visar att invandrare (trots att de fortfarande är i minoritet) står för majoriteten av grova våldsbrott, inte kan det väl peka på att vi har släppt in en betydande del invandrare som helt saknar moral och respekt för det land som bevisade dem sin barmhärtighet och omtanke? O nej; det beror på sociala faktorer och utanförskap! Vi har oss själva att skylla för att vi inte har varit tillräckligt generösa mot dem...
Drömmen om det mångkulturella paradiset får under inga omständigheter bli krossad...

Det kanske mest belysande över hennes politiskt korrekta drömvärlds-inställning är när hon i slutrepliken säger:

Två svenska medborgare har blivit dödshotade av galenpannor i al-Qaida. Det är allvarligt och medierna har ett särskilt ansvar för att visa solidaritet med Nerikes Allehanda. Men det hindrar inte att DN:s rubrik i söndags faktiskt kunde ha lytt:”Det är den 16 september i konungariket Sverige och allt är väl.”

Det är precis vad den politiskt korrekta strutsmentaliteten innebär. Att stoppa huvudet i sanden och blunda för eländet.
Allt är väl. Sverige är ett underbart land att leva i. Mångkultur är berikande. Det måste ju vara så...och det måste vi ju tro på och hålla för sanning. Vi vill ju inte riskera att bli stämplade som ”högerextremister” eller ”främlingsfientliga”!

Inga kommentarer: