onsdag 26 september 2007

Vänsterpartiet satsar på pensionärerna?

Lars Ohly vill att garantipensionen ska höjas med 300 kronor i månaden 2008, 400 kronor 2009 och med 500 kronor 2010.

Det låter positivt. Dock så lever var fjärde pensionär på en pension på ca 5000kr/månad. Kring 100000 pensionärer finns med i kronofogdens register på grund av att de inte kunnat betalat sina medicin och tandvårdsräkningar. Denna magra ökning kommer inte att på allvar ge dessa pensionärer en bättre tillvaro.

Tänk om Vänsterpartiet och de andra riksdagspartierna kunde göra en ansträngning på djupet för att hjälpa våra svenska pensionärer. Till exempel att tänka igenom hur mycket pensionerna skulle kunna höjas om det finansierades genom att vi minskade den hundratals miljarder kronor dyra invandringen per år till hälften? För att inte tala om att utjämna skillnaderna i inkomst mellan svenska pensionärer och utländska äldre invandrare.

Det rätta borde väl ändå vara att våra svenska pensionärer som har arbetat och betalt skatt hela sitt liv och byggt upp vårt land hade en högre inkomst/bidrag än äldre invandrare (eller invandrare överhuvudtaget). Nu är det inte så. DET ÄR NÄMLIGEN PRECIS TVÄRTOM.
Enligt äldreförsörjningsstödet (ÄFS) så kan äldre invandrare som kommer hit som antingen flyktingar eller anhöriginvandrare få över 10000kr/månad. SKATTEFRITT.
Så har det varit sedan 2003.

Varför tar inget av riksdagspartierna upp denna orättvisa? Jo, därför att det är inte politiskt korrekt. Diskrimineringen av det svenska folket är en del av det mångkulturella projektet.

Överklassen, i vilken bl.a. riksdagspolitiker som Göran Persson och Ulrica Messing ingår, har dock sett till att få sitt på det torra!

Inga kommentarer: