torsdag 27 september 2007

Sverigetröja hellre än slöja

"Låt slöjan vara i fred" säger Anna Dahlberg i Expressens ledare 27/9-07

Motståndet mot slöja bland svenskar har enligt Uppsala universitets Mångfaldsbarometer ökat från 43% för två år sedan till 50% i år. Med tanke på hur det politiska etablissemanget så energiskt har kämpat för att få svenskarna mer positivt inställda till det mångkulturella samhället så är det ett resultat som pekar på att de inte riktigt har lyckats med sina ansträngningar.

Dahlberg uttrycker om saken:
"Jag gissar att en del av motståndet grundar sig på ren främlingsfientlighet. Det är människor som tycker att muslimer ska ta seden dit de kommer och att huvudduken tjänar bäst som skurtrasa".

Här ger hon främlingsfientlighet en ny innebörd. Att ta seden dit man kommer är något som överallt i världen betraktas som något fullt normalt. Hela världen är tydligen främlingsfientlig...förutom lilla Sverige då förstås! Här är det vi som ska anpassa oss till invandrarna. I Sverige är det svenskarna som ska offra sin religion och kultur för att inte misshaga militanta muslimer. De kan ju bli kränkta stackarna...

Hon säger också bl.a:
"Jag förnekar inte att den muslimska världen generellt sett har stora problem med sin kvinnosyn och framför allt med idén om kvinnors sexuella självbestämmande. Men det hindrar inte att många muslimska kvinnor vill täcka sig av egen fri vilja."

Visst är det så att det finns muslimska kvinnor som verkligen själva vill bära slöja och inte känner sig ett dugg förtryckta. Det tar dock inte bort det faktumet att slöjan är och förblir ett av det starkaste attributet för kvinnoförtryck vi känner till. Men om man förbjuder människor att bära klädesplagg som de själva har valt och inte upplever som förtryckande så kan det också upplevas som ett förtryck. Därför tror jag inte på ett förbud i princip.

Det finns dock fler aspekter att ta med i beräkningen. Jag tänker på alla de kristna flyktingar som har kommit hit till Sverige på grund av förföljelse av muslimer i sina hemländer. De får nu åter uppleva hotet från Islam och bli påminda om det de flydde från. Sverige ska därför vara ett islamfritt land. Den som vill utöva islam bör söka sig till ett muslimskt land.

Följande stycke är också värt att kommentera:
"Det som retar mig med dessa förbudsivrare är att de verkar tro sig veta allt om muslimska kvinnors livsvillkor. Muslimska kvinnor är per definition offer, så det finns inget behov av att lyssna på vad kvinnorna själva tycker eller känner. Det är ett omyndigförklarande som inte står det skäggigaste patriarkat efter. Men är det inte vår plikt att värna de kvinnor och flickor som verkligen blir kränkta? Jo självfallet, men det gör vi inte genom att köra i väg dem från skolor och arbetsplatser."

Dessa frågor borde i första hand ställas när det handlar om Socialdemokraternas och vänsterns motstånd mot vårdnadsbidrag. Där heter det att det är en "kvinnofälla" och att "kvinnan blir placerad tillbaka till spisen". Varför vill man inte lyssna till vad kvinnorna själva tycker?
För att inte tala om inställningen till kvinnor i kristna "bibeltroende" kretsar. Dessa framställs undantagslöst som förtryckta. Här kan vi om något tala om omyndigförklarande!
Trots att det är inom islam det verkliga kvinnoförtycket finns så försöker man konsekvent att negliera frågan om hur muslimska kvinnor mår, men gör allt för att framställa kristna kvinnor som förtryckta.
Låt slöjan vara i fred säger Anna Dahlberg. Det kan diskuteras. Men innan vi låter slöjan vara i fred så ska vi sannerligen låta SVERIGETRÖJAN vara i fred!
Du gamla du fria är en omistlig del av det svenska arvet och kulturen som vi ska bevara. Allah Akbar hör inte dit. Slöjans religion får hålla sig någon annanstans!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om slöja tycker vi så här:

http://youtube.com/watch?v=_tXzKpmRrFs

Anonym sa...

http://sydsvenskan.se/malmo/article271797.ece

Anonym sa...

Tänker inte de som bär slöja att detta är kvinnoförnedreing, att inte ens få visa upp sitt rätta jag ?