onsdag 26 september 2007

Religiöst hyckleri om rondellhunden

Kjell Samuelsson skriver i en artikel i tidningen DAGEN att det är "Obegåvat att vilja publicera Vilks rondellhund". Han upprörs över hur muslimer blir kränkta av detta och säger bl.a följande bemötansvärda repliker:

"Vi kristna har motvilligt lärt oss att ta sådana skändande angrepp med jämnmod. Muslimerna reagerar på det enda sätt de har lärt sig - att hota och uttala dödsdomar, helt i likhet med vad Koranen anvisar. Muslimska våldsförespråkare ser självfallet detta som en god förevändning att tillgripa ännu mer våld, om inte annat för att hämnas och skapa än mer publicitet kring islam.Vad har västvärlden att vinna på den typen av publiceringar? Absolut ingenting. Tvärtom. Vi förlorar på alla områden. Danska och svenska företag (Arla) förlorade miljoner, kanske miljarder, på de skändande publiceringarna i danska Jyllands-Posten för en tid sedan. Nu förlorar vi skattebetalare också på en massiv polisbevakning.
Till sist förlorar vi kristna också våra möjligheter att kommunicera evangelium med de muslimer som vi skulle vilja vinna för tron på att Jesus inte bara är en stor profet, utan Guds son, korsfäst, död och begraven, på tredje dagen uppstigen igen från de döda. En Jesus som älskar alla människor, muslimer och kristna, exakt lika."


Det som är anmärkningsvärt är att han betraktar det som något fullt normalt och legitimt att muslimer till skillnad mot kristna vill döda dem som de menar sig har blivit kränkta av.
Att vi kan förlora ekonomiskt på sådana påfund i form av bojkotter och polisbevakning är inte det grundläggande problemet. Problemet är att vi överhuvudtaget har tagit emot och visat vår generositet mot människor som inte är det minsta villiga till att varken respektera sitt nya värdland eller demokratiska principer.

Samuelsson avslutar med att säga:
"Vad som behövs nu är att även kristna företrädare vågar stiga fram och i klartext fördöma Lars Vilks och NA:s agerande och vädja till hela västvärlden att avstå från att ta ut de värsta svängarna innanför de råmärken som vår lagstiftning ifråga om yttrande- och tryckfrihet i och för sig medger".

Så lagomt politiskt korrekt och muslimvurmande! Vad som behövs av kristna är inte att vara politiskt korrekta utan att stå upp för sanningen!
Alltså inte att ge efter för religiösa extremisters vilja, utan att fördöma den pågående avkristningen och islamiseringen av Sverige som samtliga riksdagspartier gör sig medskyldiga till. Det är sannerligen naivt, för att inte tala om motsägelsefullt, att tro att muslimerna ska bli kristnade genom att landet blir islamiserat!

DAGEN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har jag läst din senaste bloggpost. Mycket logiskt resonemang från dina sida och ganska avslöjande om skillnader mellan kristna och muslimer. Din bloggpost går att hitta via Dagens artikel.

/Tumba, eller var det Solna?

Anonym sa...

Har muslimer ingen humor alls ?